Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke kall meg bare «Moa»

Journalistene slipper ikke så lett unna.

De fleste vet nå at superspissen «Moa», som omtales som Hannovers viktigste spiller med seks scoringer på fem kamper i Bundesligaen, egentlig heter Mohammed Abdellaoue.

I liket med lillebror og Tromsø-spiller Mostafa «Mos» Abdellaoue, er det imidlertid sjelden media bruker noe annet enn det korte kallenavnet.

Men hva vil den norske landslagsspilleren egentlig bli kalt? Kan avisene endelig slutte å pakke inn «Moa» med anførselstegn?

- Jeg er har blitt kalt det helt siden andreklasse og det sitter bra i, så du kan kalle meg «Moa».

Eller Moa.

25-åringen vil imidlertid ikke la familienavnet gå ubemerket hen.

- Jeg vil gjerne at Abdellaoue skal brukes. Mohammed «Moa» Abdellaoue funker bra, sier Hannover-spissen til Nettavisen, som med det må finne seg i å benytte langt flere taster enn kun «m», «o» og «a» når - og dette forekommer jo stadig oftere - scoringsmaskinen omtales.

Frykter langvarig skade
Nettavisen møter Abdellaoue på et pressetreff i forbindelse med EM-kvalifiseringskampen mot Kypros tirsdag. Oslogutten sliter med en skade og får ikke spille kampen, som kan vise seg å bli svært viktig.

- Det er kjedelig å ikke få spille. For meg er landskamper viktig og denne kan bli veldig spennende, men det er ikke noe å få gjort med skader, sier Moa, som frykter at lyskeskaden vil holde ham borte fra gressmatta lenge.

- Det kjennes ikke så veldig bra ut nå, så jeg må ta tiden til hjelp.

Hvordan det norske angrepet vil se ut når kampen mot Kypros blåses i gang tirsdag, er dermed usikkert.

- Vi har tatt ut Tarik Elyonoussi nå som Moa er ute, forteller landslagets assistenttrener Ola By Rise.

Usikre på Carew
John Carew stiller trolig sterkest som førstevalg, men har slitt med å holde en hel kamp tidligere i år.

- Vi vet ikke om Carew kan holde en hel kamp, men han virker piggere nå. Han har funket bra som en innbytter, men vi har ikke så mange reine spisser i troppen, så han blir selvfølgelig veldig viktig. Men det er ikke garantert at han spiller 90 minutter, forteller By Rise til Nettavisen.

Norges EM-håp henger i en tynn tråd og avhenger av at ikke både Danmark og Portugal vinner sine kamper fredag for at håpet om andreplassen skal leve videre.

- Jeg håper selvfølgelig Kypros kan hjelpe oss mot Danmark i morgen, men vi er mentalt forbredt på at det ikke skjer. Jeg vet at jeg likevel kommer til å bli skuffet når håpet eventuelt er ute, sier By Rise.

- Vi håper spenningen holder seg lenger enn fredagskvelden, avslutter Drillo-assistenten.

Kommentarer til denne saken