Gå til sidens hovedinnhold

Ikke lenger enslig svale

Tora Berger har en stund vært enslig svale blant de norske skiskytterjentene – men ikke nå lenger.

WHISTLER (ANB): I likhet med Lesja-jenta, har Ann Kristin Flatland vært to ganger på verdenscuppallen hittil denne OL-vinteren. Det betyr at Norge stiller med to reelle medaljehåp når de kvinnelige skiskytterne innleder lekene med sprint lørdag kveld og jaktstart tirsdag.

- Det er bare positivt, og letter presset på meg. Det er godt å vite at det er flere av oss som kan lykkes, forsikrer Tora Berger overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Går for medalje
28-åringen, nå bosatt i Meråker, legger ikke skjul på at hun går for medalje i sitt andre OL. I Torino for fire år siden var 13. plass på 15-kilometeren hennes beste prestasjon.

Siden har det skjedd mye. Gudbrandsdølen har utviklet seg jevnt og sikkert på alle områder, og nå etablert seg i verdenseliten.

OL-debutanten Ann Kristin Flatland er heller ikke til å misforstå på spørsmål om hun har medaljeambisjoner i Whistler.

- Det er jo det OL handler om. Og det er vel det alle som kommer til start tenker på, svarer hun med et lurt glimt i øyet.

Verdifull ballast
27-åringen fra Vik i Sogn legger ikke skjul på at vinterens gode resultater gir henne en god følelse.

- Vissheten om at man er god nok til å kjempe i toppen er naturligvis en god ballast å ha med inn i sitt første OL, understreker sogningen, som nå er bosatt på Ålgård på Jæren.

Hun tilbringer også en del tid på Nordseter ved Lillehammer, der hun har en leilighet.

Etter å ha vist lovende takter i flere år, har Ann Kristin fått sitt store gjennombrudd denne sesongen. På henne selv kommer det ikke overraskende. Hun har en klar formening om hvorfor det har løsnet så ettertrykkelig.

Forventet gjennombrudd
- Jeg har lenge følt at jeg kunne være i stand til å kjempe i toppen dersom det fysiske og skytingen klaffet samtidig. Jeg har med andre ord følt at jeg har hatt mer inne enn jeg har fått vist. Derfor kunne topplasseringene like gjerne ha kommet i fjor. Men da lyttet jeg ikke godt nok til kroppens signaler, og ble veldig sliten tidlig på vinteren. Jeg brøt meg bare mer og mer ned, forklarer hun.

Sogningen medgir dermed at hun har blitt flinkere til å lytte til rådene hun har fått fra den erfarne treneren Arild Jørgensen (tidligere kvinnelandslagstrener i langrenn) de tre siste årene.

- Han har lært meg mye om trening, og gitt meg en resept som fungerer. For eksempel å gå roligere på rolige økter, og på den annen side treffe med intensiteten på hardøktene, sier Flatland. (ANB)

Få OL-nyhetene før alle andre
Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar