RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Hansen, Alf Ove (Scanpix)

Ikke lenger lillebror

Norge i landskamp med Sverige og Finland.

Oslo (ANB): Norge setter seg i stadig større respekt i nordisk friidrett, og spiller ikke lenger lillebrorrollen.

Sverige og Finland har tradisjonelt kjempet om hegemoniet i Norden. Den prestisjefylte «Finnkampen» mellom de to nasjonene har vært, og er fortsatt, et årlig høydepunkt.

Men nå skal lillebror Norge også få være med. I begynnelsen av februar neste år er det berammet en innendørslandskamp mellom Finland, Sverige og Norge i Tammerfors.

Felles nordisk VM-leir
- Det ser vi fram til. Og det blir et fint kick-off for 2011-sesongen, sier Friidrettsforbundets sportssjef Ronny Nilsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Detaljene rundt trelandskampen skal drøftes i midten av oktober, når utsendinger fra de tre landene møtes under den europeiske kalenderkonferansen i Beograd.

- Vi hadde også et møte under EM i Barcelona i sommer. Vi har en stadig tettere kontakt og er i ferd med å bygge opp et godt nordisk samarbeid. Blant annet planlegger vi en felles treningsleir foran VM i Sør-Korea neste sommer, opplyser Nilsen.

Beste nordiske nasjon
Han legger ikke skjul på at den norske framgangen de siste årene er blitt lagt merke til, og høster stor anerkjennelse, i våre naboland. Det skulle da også bare mangle. For Norge ble beste nordiske nasjon både under VM i Berlin i fjor og EM i Barcelona i sommer.

På ungdomsfronten markerer også Norge seg stadig sterkere. For halvannen uke siden, for eksempel, vant Norge den årlige nordiske juniorlandskampen, som denne gang gikk på Island, og det er meget sjelden kost.

I U23-nordisk i Sverige sist helg ble riktignok svenskene og finnene for sterke lagmessig. Men nordmennene tok i alt 23 medaljer, mot 14 forrige gang.

Motivasjonsfaktor
- Vi får til stadighet hyggelige mailer og kommentarer fra våre nordiske naboer. Og vi får flere og flere invitasjoner til stevner i de andre nordiske landene. Det synes vi selvsagt er gledelig, selv om det medfører en del ekstraarbeid.

- De gode tilbakemeldingene bruker vi dessuten overfor våre aktive. For mange av dem blir de en ekstra motivasjonsfaktor, framholder Ronny Nilsen. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere