Kampen om en plass i sykkelsportens øverste selskap, World Touren, har vært knallhard denne høsten.

Lag har gått til det desperate skrittet å signere asiatiske ryttere for å oppfylle UCIs sportslige kriterier.

På bakgrunn av de sportslige kriteriene har disse lagene allerede sikret seg en plass i World Touren i 2012:

Astana Pro Team, BMC Racing Team, Gamin-Cervélo, GreenEdge Cycling Team, Team Katjusja, Lampre-ISD, Liquigas-Cannondale, Lotto Cycling Project, Team Movistar, Omega Pharma-Quick Step Cycling Team, Rabobank, RadioShack-Nissan, Saxo Bank-SunGard, Sky Procycling og Vacansoleil-DCM.

Schleck-lag fortsatt usikre
RadioShack-Trek-Nissan og GreenEdge har riktignok hengt litt etter med papirarbeidet og har ikke offisielt blitt tildelt en World Tour-lisens ennå, men det er mest trolig bare et tidsspørsmål før det er på plass.

- Avgjørelsen angående GreenEdge og RadioShack-Nissan vil bli offentliggjort senere. For øyeblikket avventer vi at lagene legger frem ytterligere dokumentasjon, skriver UCI i en pressemelding.

Kampen om de resterende tre plassene sto mellom FDJ, Europcar, Ag2r, Euskaltel og Geox.

Sistnevnte lag trakk seg ut av kampen da de ikke fikk på plass en hovedsponsor i tide.

Mandag ble det klart at franske Ag2r og Euskaltel fikk forlenget sin World Tour-lisens, og at de neste år får følge av franske FDJ.

Det betyr at de tre lagene vil være sikret en plass i alle de største rittene i 2012.

FDJ har satset ungt, og virkelig sluppet til ungdommen de siste årene. Nå tar laget et naturlig skritt oppover sammen med disse talentene.

Blogg:Mannen som taper med stil

Blogg:Frankrikes neste tour-konge

- Vi er stolte over at våre sportslige resultater er gode nok til at vi får komme tilbake til World Touren, med noen veldig lovende unge ryttere. Vi kommer til å stole på at de leverer neste år også, uttaler sportsdirektør Marc Madiot til VeloNation.

Voeckler må satse på wild card
Laget huskes nok aller best for sin ekstreme offensive sykling under årets Tour de France, hvor Jeremy Roy og Mickael Delage til sammen var i brudd så godt som alle dagene.

Mens Ag2r, Euskaltel og FDJ kan juble, må Europcar innfinne seg med å være på nest øverste nivå også neste sesong.

Laget som har franske stjerner som Christophe Kern, Pierre Rolland og Thomas Voeckler er dermed avhengige av invitasjoner for å få lov å være med i Tour de France og de andre World Tour-rittene.

Det til tross for at Voeckler tok Frankrikes beste sammenlagtplassering i det franske etapperittet på mange år med sine fjerdeplass, mens Rolland noe overraskende vant ungdomstrøyen.

Neste års World Tour starter med Tour Down Under 17. januar. Der skal blant annet Edvald Boasson Hagen delta.