Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke meningen å ta glansen fra Anette

Bjørn Einar Romøren trekker seg etter at han kuppet Kollen-showet.

- Jeg er den første til å beklage at gårsdagens testhopping kan ha tatt bort noe av glansen for Anette Sagens historiske første offisielle hopp i Nye Holmenkollen i kveld. Det har aldri vært meningen. Tvert imot, og jeg håper og tror at kveldens seremoni totalt vil overskygge snøskyen etter gårsdagens siste forberedelser før åpningen, sier Romøren i en pressemelding sendt ut av kommunikasjonsguru Rune Brynhildsen.

Her kan du lese hele pressemeldingen.

Nummer to ble nummer én
Anette Sagen ble valgt ut til å hoppe som den første i den nye Holmenkollbakken. Men, tirsdag satte 12 hoppere fra Kollenhopp utfor bakken. Og aller først Bjørn Einar Romøren, som i sin tid var Sagens hardeste konkurrent til å bli den første til å sette utfor.

- Jeg er helt sikker på at Anette Sagen, dersom hun hadde vært i Norge i går, kunne ha vært et naturlig alternativ for å gjennomføre det første testhoppet også. Men siden hun var på vei hjem fra renn i Japan, ble det altså ikke slik. Noe jeg håper ikke legges meg ytterligere til last, etter at røyken har lagt seg, skriver Romøren videre.

- Noen vil med patos kunne hevde at jeg allikevel burde ha trukket meg fra testhoppingen, og muligens vært klarsynt nok til å ane at min tilstedeværelse kunne skape stor ståhei. Men det gjorde jeg altså ikke, innrømmer han.

Angrer på at han hoppet først
Han hevder å angre på at det var han selv som først satte ufor.

- I ettertid angrer jeg likevel at jeg ikke sørget for at en annen hopper satte utfor først, skriver Romøren, før han legger til.

- Men samtidig ser jeg poenget med å sende en erfaren hopper utfor i et helt nylagt spor og nypreppet bakke, i verdens kanskje mest berømte hoppanlegg. Jeg har tross alt vært med i det internasjonale hoppsirkuset i 12 år, minner Romøren om.

Dropper åpningsshowet
Som følge av oppstyret velger Bjørn Einar Romøren nå å holde seg unna kveldens åpningsshow, der han egentlig skulle ha hoppet etter Anette Sagen.

- Som en følge av turbulensen etter gårdsdagens testhopp, kommer jeg ikke til å hoppe i kveldens offisielle åpning. Det er en beslutning jeg har respekt og forståelse for. Anette Sagen fortjener all den oppmerksomheten hun kan få, og jeg ønsker ikke at min eventuelle tilstedeværelse skal overskygge hennes fullt fortjente historiske øyeblikk ytterligere, skriver Romøren.

Han ønsker nå at Anette Sagen får den hyllesten hun fortjener.

- Personlig føler jeg veldig liten triumf eller glede over å ha vært førstemann i svevet i den nye bakken. Akkurat som at offisielle rekorder aldri settes på trening, skal heller ikke testing av nye anlegg skrives inn i historiebøkene. Der er det Anette Sagen som bør og skal stå. Det fortjener hun. Anette er, og har vært, en uredd pionèr for vår kanskje fremste nasjonalidrett, og fortjener all den heder og ære hun kan få, mener Bjørn Einar Romøren.

Her kan du lese hele pressemeldingen.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken