*Nettavisen* Sport.

Ikke moro å være norsk

John Arne Riise Foto: (Scanpix)

ZENICA (TV 2 Nettavisen): Det var ikke deilig å være norsk på Bilino Polje stadion i Zenica. Ting haglet fra tribunen og John Carew ble møtt med apelyder av en særdeles sjåvinistisk hjemmepublikum.

07.09.03 19:48

BOSNIA-HERCEGOVINA – NORGE 1-0: De norske spillerne visste at det ville bli hett i oppgjøret mot Bosnia-Hercegovina, men enkelte ting kan en ikke gardere seg mot.

Ting haglet fra tribunene, spesielt rundt ørene på John Arne Riise. En gang måtte den franske dommeren Stephane Bre plukke opp en tomflaske som var slengt ut på banen.

- Jeg merket det allerede under oppvarmingen, men det er ikke noe som påvirker i det hele tatt når jeg spiller, sier Riise.

En som så absolutt lot seg påvirke var John Carew. Den norske spissen hadde ingen heldig dag på banen og de gangene han kom i fokus, ble han møtt med apelyder fra de 18 000 på tribunene.

Håndbevegelse

Da Carew ble tatt av banen, svarte han med å gjøre en lite heldig håndbevegelse til publikum.

- Det var en litt dum reaksjon av meg, men de lagde noen lyder på tribunene, forklarer han.

Også mot Romania ble Carew møtt med liknende sjikane. Den gangen merket han det ikke selv og det ble ikke levert noen rapport på publikum. Det skjer ikke denne gangen.

- Vi skal sørge for å at UEFAs delegat blir informert om dette, sier fotballpresident Per Ravn Omdal.

.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.