RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Ikke nå igjen...»

Foto: Skjermdump/YouTube
Sist oppdatert:
Denne ballen var 58 centimeter over streken, men målet ble underkjent. Dommer? Jorge Larrionda...

Se video av situasjonen nederst i artikkelen!

Han er i hardt vær, den uruguayanske dommeren Jorge Larrionda, etter å ha underkjent Frank Lampards scoring i Englands åttedelsfinale mot Tyskland på søndag.

Alle kjenner historien: England lå under 2-1 da Lampard skjøt ballen via tverrliggeren og en halv meter over streken. Kamplederen vinket imidlertid spillet videre, og England måtte bukke under for solide tyskere som til slutt vant kampen 4-1.

Les også: Nå kan Tyskland glemme 1966

58 centimeter
Og Jorge Larrionda får neppe vende tilbake til et verdensmesterskap som hoveddommer.

For det er ikke første gang dybdesynet svikter for den 42 år gamle kamplederen.

I en VM-kvalifiseringskamp mellom Brasil og Colombia i 2004 sendte brasilianernes spiss Adriano et skudd i tverrligger og over streken, og trodde han hadde sendt sitt lag i føringen.

Målinger etter kampen viste at ballen var 58 centimeter over linjen, men scoringen ble ikke godkjent, og matchen endte målløst mellom de to lagene.

Dommeren het Jorge Larrionda...

Les også: Fifa sensurerte kjempetabben

Utestengt for korrupsjon
«Red Card Larrionda», som han kalles i Sør-Amerika på grunn av sin forkjærlighet til å bla fram det røde kortet, må antakeligvis ha blitt nokså rød i toppen da han innså at han hadde gjort den nøyaktig samme blemmen i den høydramatiske åttedelsfinalen.

- Oh my God! skal Larriondas reaksjon ha vært da han så reprisen av Lampards skudd.

Allerede før kampen skal det engelske laget ha vært kritiske til valget av Larrionda som hoveddommer, ettersom uruguayaneren tidligere har vært utestengt fra å dømme på grunn av korrupsjon.

Larrionda ble plukket ut til å dømme VM i Sør-Korea og Japan i 2002, men ble suspendert i seks måneder av Uruguays fotballforbund to dager etter utvelgelsen - den gangen på grunn av «uregelmessigheter», som ikke ble nærmere forklart.

Her er Larriondas forrige blunder:

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere