Gå til sidens hovedinnhold

«Ikke nå igjen»

- Det er ingen tvil om at vi sliter med selvtilliten foran mål, sier «Kenta»

LYN - LILLESTRØM 1-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Ingen seier på ni kamper og fremdeles uten tre poeng hjemme. Det begynner å bli slitsomt å være Lyn-trener Kent Bergersen.

- Vi trenger å lede kamper for å få ned skuldrene. Det er et slit å ligge under i hver eneste kamp, vi blir jagende etter og får ikke ro i spillet, sier Bergersen til Nettavisen.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping

Lyn hadde nok av sjanser til å score – både før og etter Lillestrøms ledningsmål. Men oslolaget – som ennå ikke har vunnet hjemme i år – sliter med å få ballen i mål. Lyn hadde 9-2 i målsjanser, men scoret bare ett. Og har kun 11 seriemål på 12 kamper.

Blir usikre
- Problemet er at det sprer seg usikkerhet når vi ikke setter sjansene. Vi begynner å tenke «ikke nå igjen». Det er ingen tvil om at vi sliter med selvtilliten foran mål, sier «Kenta».

Kvarteret før slutt sto han på linja og løftet armene opp og ned da Lyn produserte en trippelsjanse, der ballen først ble reddet på streken, Paul Obiefule skjøt i tverrligger og Kim Holmen dyttet den tredje returen utenfor fra to meter.

- Ja, herregud for en sjanse. Vi får trøste oss med at vi viser god moral og har stor vilje. Jeg synes vi var mye bedre enn Lillestrøm i dag, sier Bergersen.

- Pratto er på gang
Lyn har ennå ikke scoret i første omgang denne sesongen, mens Lillestrøm har sluppet inn mål i de siste 15 kampene. Sånn sett var det både forventet og overraskende at stillingen var 0-1 til pause. At det endte 1-1, var to poeng for lite for to bunnlag.

Bergersen ser likevel tegn til framgang:

- Scoringen til Lucas (Pratto) var det klasse over. Det lyste vilje lang vei. Han er på gang og kan bli den scoringsmannen vi trenger.

Og Bergersen delte ut skryt til flere spillere:

- Magne (Simonsen) var god defensivt, han tok Bjørn Helge Riise fullstendig ut av kampen. Og Kim Holmen jobber bra og ville noe hele tiden. Det lover godt.

Kippe skadet
LSK-trener Henning Berg måtte se midtstopper Håvard Nordtveit kaste inn håndkle like før start på grunn av mageonde. Og da kaptein Frode Kippe forsvant ut med ansiktsskade etter en drøy halvtime, ble Berg bekymret.

- Frode har vært en av våre beste spillere i hele år, og med Håvard ute i tillegg så preget det oss. Espen (Søgård) gjorde en god jobb som stopper, men var uheldig på Lyns scoring, sier Berg, som møtte Lyn for første gang siden han sluttet som Lyn-trener i fjor.

- Det er litt spesielt er å møte gamlelaget, jeg hadde en fint tid i Lyn. Men når kampen er i gang er det som en hvilken som helst kamp, sier han.

For Lars Kristian Eriksen var det kanskje verre. Lyn-fansen pep konstant da den tidligere Lyn-backen hadde ballen, og Eriksen virket preget av det. Feilpasningene florerte fra den kanten.

Til gjengjeld ser Berg at en annen LSK-forsvarer bare blir bedre og bedre: Marius Johnsen. Han scoret et mål som minnet om glansdagene i Start da han lurte seg unna markering og nikket inn 1-0.

- Marius var god i dag og det er godt å få ham i gang. Han blir viktig for oss framover, sier Berg.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken