RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke råd til å lønne NHL-stjernene

Foto: Scanpix/AP Photo/David Zalubowski
Sist oppdatert:
Modo har gitt NHL-stjernene klar beskjed i tilfelle det blir en lockout i NHL: - Dere er hjertelig velkomne til oss, men dere må spille gratis.

- Klubben har kort og godt ikke råd til å gi stjernespillerne lønn, sier sportssjef Bengt Hedin til Aftonbladet.

Lockout
I morgen tidlig, norsk tid, går tidsfristen ut for forhandlingene mellom eierne av NHL og spillerforeningen. En lockout virker å være det eneste sannsynlige utfallet, og plutselig kan en rekke superstjerner være tilgjengelig på markedet. Mange av eliteserieklubbene i Sverige kommer til å forsterke spillerstallene sine betraktelig, også Modo.

- Vi har ni spillere som kan bli aktuelle. Det har allerede vært en del samtaler, men ingen kontrakter er underskrevet, sier Hedin.

Men lønn kan de altså ikke få. Penger er trolig heller ingen viktig faktor for spillerne, som er mest interessert i å holde formen ved like.

Tydelige
- De fleste er faktisk positive, men så finnes det spillere som ikke har vært i NHL så lenge, og som ikke har den samme økonomiske grunnmuren å stå på. Vi gjør ingen forskjell på spillerne. Vil noen ha betalt, må vi dessverre takke nei. Vi har vært veldig tydelige på det punktet, sier Hedin.

Modo har imidlertid lovet alle proffene å betale forsikringspremien.

- Vi har regnet på sju spillere, og da er det snakk om to millioner kroner omtrent. Den kostnaden har vi allerede finansiert via sponsorer. Inntil det siste forsøker vi å finne et billigere alternativ, sier Hedin.

Elitserien i Sverige begynner i neste uke, men det er tvilsomt om Modos NHL-proffer kommer til å være på isen allerede i premieren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere