*Nettavisen* Sport.

Ikke rart Molde sliter borte

Foto: Marius Torgersrud / SCANPIX

Forærte både 1-0 og 2-0 til Kongsvinger.

24.05.10 20:51

KONGSVINGER - MOLDE 3-1: Det står fortsatt «0» i kolonnen for borteseirer for Molde i Tippeligaen denne sesongen - etter at sju av femten bortekamper er spilt.

Fjorårets sølvvinner er langt unna medaljeformen, noe man kunne se klart og tydelig på Gjemselund stadion under en for Moldes del tabbefylt andre pinsedag.

- Hva har de, én målsjanse i løpet av hele kampen? Og vi taper med tre, på grunn av tabber. Da har det ikke noe å si hvor mye vi trener, sier Jonevret til TV 2 Sporten.

Tabbe på tabbe
Kongsvinger tok ledelsen gjennom Olav Tuelo Johannessen, som må takke Moldes keeper Jan Kjell Larsen for sitt fjerde seriemål for året.

Thomas Myhre satte i gang et angrep med et raskt og langt kast ut til Tuelo Johannessen, som førte ballen fra egen halvdel til han ladet og fyrte av skuddfoten midtveis på Moldes banehalvdel.

Skuddet - fra nærmere 30 meter - gikk langs bakken, mellom beina på Larsen og i mål.

2-0-målet var nok minst like fortvilende for Moldes trener Kjell Jonevret. Dette startet med et utkast fra Larsen til egen stopper, som spilte ballen videre til Thomas Holm.

Den tidligere Vålerenga-spilleren klarte ikke å få kontroll på ballen, som enkelt ble snappet opp av Carl-Erik Torp. 25-åringen scoret enkelt.

- Det er jo to kjempetabber og det er litt av grunnen til at vi taper 3–1, oppsummerer Jonevret.

Misbrukte straffe
Adem Güven satte inn 3-0, mens Baye Djiby Fall reduserte for bortelaget.

Typisk nok ble også et straffespark fra Magne Hoseth stoppet på mesterlig vis av Thomas Myhre.

Molde har spilt sju bortekamper i Tippeligaen denne sesongen, men står altså fortsatt uten seier. Det har bare blitt tre poeng, mot tolv hjemme på Aker stadion.

Forrige sesong vant Molde sju av 15 bortekamper.

Molde ligger på 12.-plass i Tippeligaen etter 13 serierunder med 15 poeng, mens Kongsvinger befinner seg på 13.-plass med 11 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.