Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke så langt fra Snåsa til Steinkjer

Frode Andresen klamrer seg til håpet om et mirakel.

- Det har skjedd undere før. Men det er på høyde med Lasarus hvis dette skal gå bra, sier Frode Andresen (37).

Han snakker om muligheten til å innfri sesongens store mål: VM-femmila i Holmenkollen og VM i skiskyting i Khanti-Mansiysk. Helst begge deler.

For å friske opp bibelkunnskapene til folk som ikke har lest altfor mye i skriften siden kristendomstimene på skolen: I Johannesevangeliets ellevte kapittel ble Lasarus brakt tilbake til livet av Jesus – etter å ha vært død i fire dager.

At Andresen drar fram nettopp dette bildet, sier mye om tingenes heller bedrøvelige tilstand. Kroppen har nektet å spille på lag.

Magetrøbbel og bihulebetennelse
Hovedproblemet er magen. Han har brokk i mellomgulvet – kombinert med et annet mageproblem man ikke har funnet noen sikker diagnose på.

- I forhold til det, er det status quo. Men i tillegg har jeg slitt med bihulebetennelse de siste fire ukene, forteller Andresen.

Andresen ikke tatt ut til de forestående skiskytterkonkurransene verken i verdenscupen eller i kontinentalcupen. Det betyr at VM-toget i skiskyting er gått.

Foreløpig prøver han å holde liv i femmilsdrømmen. Søndag stiller han til start i NM-stafetten i langrenn på Steinkjer, for Ringkollen.

Kan legge opp
- Det er to grunner til at jeg skal gå stafetten. Den ene er at jeg ønsker å stille opp for klubben min. Den andre er at jeg håper på et lite mirakel, slik at jeg kan gå så fort at jeg blir aktuell for VM. Det er jo ikke så langt fra Snåsa til Steinkjer, poengterer Andresen – med referanse til Snåsamannen.

Frode Andresen har imidlertid innsett at det realistisk sett er noe helt annet enn et mirakel som må til.

- Jeg må sannsynligvis ha en operasjon en eller annen gang, konstaterer han.

- Er du fortsatt sikker på at du satser videre neste sesong og mot OL i 2014, som du tidligere har varslet?

- Nei, jeg må bli hundre prosent bra i systemet. Man kan ikke kjøre rally med tre hjul. Jeg gidder ikke satse for halv maskin. Da er det masse annet jeg heller vil bruke tiden til, sier Frode Andresen.

Kommentarer til denne saken