RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke skremt av Kalla-statue

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Jeg skal jo ikke drive så mye rundt på Karl Johan, sier Marit Bjørgen.

VM i Holmenkollen nærmer seg. Hver kveld blir det folkefest i Oslo sentrum – når medaljene fra dagens øvelser skal deles ut.

I Sverige har man imidlertid begynt å frykte at deres yndling Charlotte Kalla ikke skal gå fort nok til å få være med på premieseremoniene.

Nå tar de grep.

Ifølge Aftonbladet.se kommer Kalla uansett til å prege bybildet i sentrum av Oslo. De tar nemlig med seg en trestatue av Tärendö-tjejen. Den har de planer om å plassere på Karl Johan den siste halvdelen av VM.

Skulptøren Sören Niklasson har fått oppdraget av Kallas manager Keith Karlsson.

Ikke skremt
Det egentlige motivet er naturligvis ikke frykt for at Kalla skal gå glipp av premieseremoniene, men tvert imot å erte på seg noen nordmenn før VM.

- Jeg vet ikke om Marit Bjørgen lar seg skremme, men vi har all verdens sjanse til å slå nedenfra, sier Charlotte Kalla.

Og Bjørgen får, ganske riktig, ikke den helt store skjelven av å høre om Kalla-figuren.

- Jeg skal jo ikke drive så mye rundt på Karl Johan under VM, skriver hun i en sms til Nettavisen, og avslutter med et smilefjes.

Slo Bjørgen i OL
Charlotte Kalla har, som alle andre, blitt vant til å få skambank i løypa av Marit Bjørgen det siste året, men var faktisk en av svært få som klarte å slå den norske langrennsdronningen i Vancouver-OL i fjor.

Kalla vant den innledende 10-kilometeren, der Bjørgen tok bronse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere