RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke skremt av svensk juling

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)
Sist oppdatert:
- De har det med å vinne en uke før VM, sier Petter Northug.

KONNERUD (Nettavisen): Svenskene jublet høyest under helgens VM-generalprøve på Konnerud. Lørdag var Daniel Rickardsson suverent best på den klassiske 15-kilometeren. Søndag fulgte Emil Jönsson opp med seier i sprinten.

Petter Northug (25) ble nummer tre begge dager.

- Det var ikke bra, det, svarer Petter Northug først når han blir konfrontert med nederlagene mot svenskene.

Men det skinner igjennom at han ikke tar det så veldig tungt. For sannheten er at resultatene er over all forventning, og mye bedre enn det han har oppnådd i tidligere VM-generalprøver.

I toppform torsdag
- For meg var dette veldig bra. Normalt er jeg i best dag sju og dag åtte etter at jeg kommer ned fra høyden. Det betyr at jeg skal være i toppform når VM-sprinten går torsdag, sier Northug.

Faktisk synes han det var perfekt å ikke stå helt øverst på pallen. Han foretrekker angrepsposisjonen.

- Vant ikke Anders Södergren i Val di Dentro før VM i Liberec? Svenskene har det med å vinne en uke før VM. Vi får se hvor mange som husker Konnerud etter Holmenkollen, smiler Northug selvsikkert.

25-åringen fra Mosvik mener dessuten han fikk bra svar i duellen mot Jönsson, selv om han ble slått i finalen.

- Jeg følte jeg hadde bra kontroll på ham i semifinalen. I finalen fikk jeg yttersving inn på stadion. Akkurat det irriterer meg litt, erkjenner han

Venter tøff norsk motstand
VM innledes altså med sprint i Holmenkollen torsdag.

- Norge stiller med fem mann som kan vinne. I tillegg har Russland et veldig sterkt lag, sier søndagens vinner Emil Jönsson til Nettavisen.

Den vurderingen deler Northug.

- Norge har et veldig sterkt lag. Løypa passer kanskje aller best for Anders Gløersen og Eirik Brandsdal, som er veldig gode i det raske partiet inn mot mål. I løypa her i Konnerud i dag, er det ingen som hadde slått Ola Vigen Hattestad, poengterer Northug.

Russisk rakett
Mannen han kanskje har aller mest respekt for, er likevel russisk. Aleksej Pethukov imponerte stort da han rykket som en rakett og parkerte konkurrentene midtveis på sprinten i Rybinsk 5. februar, der Northug ikke deltok.

- Han kommer nok til å prøve seg på det samme i Holmenkollen. Og da skal jeg være klar til å henge på. Klarer jeg det, tror jeg faktisk jeg har en fordel på slutten, sier Northug.

Pethukov deltok ikke i søndagens sprint. Han sparte kreftene til torsdagens VM-sprint, i likhet med de fire andre som skal representere Norge; Ola Vigen Hattestad, Anders Gløersen, Eirik Brandsdal og Øystein Pettersen.

Dermed var Petter Northug den eneste nordmannen i finalen, der kanadiske Alex Harvey snek seg inn mellom ham og Emil Jönsson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere