Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke spør dem om doping

Presidenten er lei journalisters spørsmål om juks i Tour de France.

Mandag er tourens første hviledag, og sykkelpresident Pat McQuaid nyttet muligheten til å kritisere journalistene som følger Tour de France.

- Rytterne fortjener ikke å bli spurt om doping på pressekonferansene etter etappene. De bør bli spurt om noe annet enn det som hører fortiden til, sier McQuaid til nyhetsbyrået AFP, ifølge velonews.com.

- Fjelletappene beviser ren sykling
Iren hevder at tourens to første fjelletapper beviser at sykkelsporten utvikler seg til å bli en ren idrett.

- Lørdagens og søndagens etappe er beviser på at rytterne er rene og sykler uten doping. Tidligere har favorittene vært samlet på de første fjelletappene, men i år tapte storheter som Cadel Evans og Alberto Contador masse tid allerede på første fjelletappen, forteller presidenten.

- Et annet bevis på at sporten er forandret er Richie Porte. Sky-syklisten hadde en strålende dag lørdag, men en katastrofal etappe søndag. Det viser at rytterne er menneskelige.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Portes marerittetappe
Porte trillet søndag i mål 18 minutter bak etappevinner Dan Martin (Garmin-Sharp) på 60.-plass. Det var det ingen som hadde forventet etter hans andreplass på lørdag.

Les også: Froome reddet gult da Sky kollapset

- Jeg hadde min verste dag på sykkelen denne sesongen. Jeg er ikke syk eller har andre problemer. Det var bare en dårlig dag, og hovedfeltet utklasset oss, sa australieren etter etappen, via velonews.com.

- Respekter rytterne for at de konkurrerer uten å jukse
Etter lørdagens maktdemonstrasjon av Sky Procycling stilte flere spørsmål om doping til Froome og det britiske laget.

Les også: «Tungt å svelge forskjellen mellom Sky og de andre»

Sykkelpresidenten understreker at det er en ny generasjon ryttere som nå konkurrerer i Tour de France.

- Journalistene må forstå at rytterne ikke fortjener å bli dømt på bakgrunn av tidligere generasjoners juks. Syklistene må respekteres for at de konkurrerer uten juks.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken