Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke storebror ennå

Aalesund og Molde har byttet divisjon, men Aafk-trener Per Joar Hansen vil ikke gå med på at laget hans er storebror i fylket.

Onsdag hadde Aalesund sin første trening i Tippeligaåret 2007. Med unntak av en håndskadet islending var alle spillerne friske og klare til dyst på Color Line Stadion.

- Det er greit å komme i gang igjen, det så bra ut på treningen i dag, sier trener Per Joar Hansen til Nettavisen.

Nedrykksvane
Aafk har gjort nedrykk fra Tippeligaen til en vane, men Hansen mener at det ikke skal drastiske endringer til for å holde seg i den øverste divisjonen.

- Vi kommer til å fortsette med det samme opplegget på treningene. Vi skal forbedre oss i alle ledd, både kollektivt og individuelt. Derfor fortsetter vi med samme mal som i fjor, og endrer kun på et par detaljer, sier Hansen.

Aalesund har ambisjoner om å bli et topplag i norsk fotball, og har overtatt balltronen i Møre og Romsdal etter at Molde rykket ned til Adeccoligaen. Hansen vil likevel ikke gå med på at Aafk er storebror i fylket riktig ennå.

- I år er vi kanskje storbror, men vi har fortsatt veldig mye å bevise kontra Molde. Du trenger bare å kikke på adelstabellen for å se at MFK har vært en storklubb i flere tiår. Nå har vi alle forutsetningene for å bli en toppklubb, men vi har fortsatt en vei å gå, sier den tidligere Rosenborg-sjefen.

Nye ansikter
Nykommerne Magnus Kihlberg og Benjamin Kibebe var på plass på årets første Aafk-trening, og Hansen tror at klubben har fått tak i to kvalitetsspillere:

- Magnus er en veldig rutinert spiller, en ledertype. Han er en toveisspiller på midtbanen som er like god offensivt og defensivt - en 100 prosent profesjonell idrettsmann. Benjamin er en spennende type som skal spille både back og midtstopper, dessuten er han veldig god med ballen.

Har dere flere spillere på vei inn?

- Vi vil styrke stallen med et par nye spillere, og da ser vi etter forsterkninger i alle ledd. Norske spillere har blitt veldig dyre, men vi skal nok få tak i forsterkninger, sier treneren.

Aafk har som nevnt hatt tradisjon for å prestere i Adeccoligaen, mens de har sviktet i Norges elitedivisjon. Hansen mener likevel at nivåforskjellen på ligaene har blitt mindre.

- De fem-seks beste i førstedivisjon er ikke mye dårligere enn de seks nederste i Tippeligaen. Det har jevnet seg ut de siste årene, sier sjefen.

Flere lag
Om et par år kan det bli 16 lag i Tippeligaen, og Hansen tror dette blir uproblematisk med tanke på nivået:

- Jeg har alltid vært en tilhenger av å utvide, det får toppfotballen ut til flere steder i Norge. Dermed får flere yngre spillere sjansen på det øverste nivået og billettinntektene blir større.

Nordlendingen avslutter med å rose lokalpatriotismen rundt klubben, Aafk har nemlig allerede nå solgt samtlige av sine 8000 sesongkort.

- Støtten rundt klubben er formidabel og litt unorsk. Det bor 40000 i Aalesund og vi kunne sikkert solgt 13000 sesongkort. Det er en vanvittig entusiasme rundt klubben, for oss er det utrolig å ha en slik støtte i ryggen, sier Hansen.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter