RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke streik i 2. divisjon

Fotballklubbene i 2. divisjon truet med streik, men har nå kommet til forsoning med Norges Fotballforbund (NFF).

Divisjonsforeningen av 2002 (DF02) ville flytte alle kampene i 2. divisjon til søndager om klubbene ikke ble lovet en vesentlig del av spillemidlene fra NFF.

Foreningen som ivaretar 2. divisjonsklubbenes interesser, ville at klubbene skulle få større tilskudd til å dekke sine reiseutgifter og la fram et krav på 4 millioner kroner av spillemidlene som kompensasjon.

- Vi har nå fått prinsipielle signaler om at vi har rett til å være en del av tippeavtalen, og nå skal spørsmålet behandles av styret i NFF. Dilemmaet er at fotballforbundets økonomi allerede er belagt i øremerkede tiltak. Utfordringen blir å finne ut hvor det kan frigjøres midler, sier DF02-leder Kolbjørn Pettersen til NTB.

Spesielt for klubbene i Distrikts-Norge er det en stor utgiftspost å spille lørdagskamper. Bakgrunnen er at man i mange tilfeller er nødt til å overnatte, klubbene får ekstra diettkostnader og ikke minst flyr tiden.

- Skal vi spille lørdagskamper så er vi per definisjon å betrakte som en del av produktet Norsk Tipping, ettersom de er avhengige av å ha kampene våre med på lørdagskupongen. Ellers blir det finske 3. divisjonskamper for norske tippere, mener Pettersen.

Fleksibilitet

I hele juli, mens eliteserien og 1. divisjon har ferie, må 2. divisjonsklubbene belage seg på lørdagsopptredener. Ut over det er det nå enighet om en viss fleksibilitet i kampdager.

- Vi har hatt et konstruktivt og fint møte med Divisjonsforeningen og tar nå med oss problemstillingen tilbake til forbundsstyret. Arbeidet vil starte opp for fullt med et nytt styre etter tinget, sier generalsekretær Karen Espelund i NFF.

Fotballtinget finner sted i Molde 5. til 7. mars i år.

Flere 2. divisjonsklubber har de siste årene vært på konkursens rand på grunn av store reisekostnader. Foreningen har regnet ut at totale reisekostnader for 2. divisjonsklubbene ligger på 14 millioner kroner årlig.

NFFs reisetilskudd til klubbene er i dag på 4,5 millioner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere