Gå til sidens hovedinnhold

Ikke til finale

Espen Berg-Knutsen fra Nordstrand skytterlag klarte ikke å kvalifisere seg til finalen under World Cup i Bangkok.

Bangkok, Thailand: Nok en gang glapp finalen for Espen-Berg Knutsen fra Nordstrand. Med sine 1162 poeng holdt det ikke til finaleplass på 50 meter 3x40 skudd. Samme skjebne led lagkameraten Harald Stenvaag, som røk ut med 1155 poeng.

Med de resultatene var Berg-Knutsen og Stenvaag henholdsvis tre og ti poeng unna en finaleplass, og begge var enige om at varme og luftfuktighet er noe de må trene på før olympiaden i Beijing.

Varmen gjør at jeg blir slapp og unøye utover i serien. Det skal bli liknende forhold i Bejing i august neste år som det er her, faktisk kanskje ennå litt høyere luftfuktighet, og skal vi da han noen som helst sjanse på medaljer så må vi finne ut av dette, sier Berg-Knutsen.

Vebjørn greide seg bra i dag, men selv han hadde sine downperioder i løpet av konkurransen. Vi to andre var veldig opp og ned, men klarer vi å finne ut av dette med hvordan vi skal tilpasse oss været så kan det bli veldig bra, fortsetter Berg-Knutsen.

Bronse

Landslagskompisen Vebjørn Berg gjorde imidlertid sine saker meget bra. Han ble nummer tre etter å ha ligget på tredjeplass før finalen. dette var Bergs tredje medalje i World Cup i karrieren.

Nå er jeg sliten. Det er så varmt og så utrolig høy luftfuktighet at det er veldig tøft å skyte så mange skudd, forteller Berg fra Bangkok.

Jeg klarer varme forholdsvis greit, men fuktigheten her nede er forferdelig, sier Berg videre.

Skytterne skyter som kjent med spesialklær av canvas og skinn, så uten å ha muligheten til å kle seg lett og luftig blir de et lett bytte for værforholdene.

Klærne puster nesten ikke i det hele tatt, så det blir veldig klamt under skytterdressen, sier Berg. Berg er kjent for å være spelsit god under vanskelige forhold, og med skiftende vind under veis på den innledende skytingen ble det tidlig klart at han ville være i finalen. I liggende hadde han kun et tap på sine 40 skudd, kun slått av amerikaneren Mattew Emmons, som endte på plassen bak Berg totalt.

Verken stå eller knestående var optimale serier, men i den skiftende vinden var det bare kineseren Qui og ungareren Sidi som slo Berg både etter den innledende skytingen og etter finalen. Sidi, som også vant luftgeværkonkurransen i Bangkok, vant til sist foran kineseren. Jeg måtte jobbe veldig med meg selv og teknikken i finalen. Spenningsnivået er høyt i en finale, og glemmer jeg og etterholde etter at jeg har trukket i avtrekkeren er det lett for at det blir for dårlige skudd i en finale. I dag lå jeg på grensen hele tiden, men det gikk heldigvis bra, sier Vebjørn Berg.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien