To poeng på fem kamper. Sisteplass i Tippeligaen. Det har ikke vært mye moro å være LSK-fan denne sesongen. Mandag kan oppturen komme - eller nedturen fortsette.

Ved sistnevnte alternativ er det nok bare å gjøre seg klar til to uker til med lite morsomme medieoppslag. Neste seriekamp spilles nemlig først 16. mai mot Rosenborg.

- Men dette er langt ifra det verste jeg har opplevd i denne klubben, sier daglig leder Frank Grønlund.

Nær nedrykk
Det verste må man nemlig 18 år tilbake for å finne. I 1990. Den gangen endte Lillestrøm på kvalifiseringsplassen. Til slutt var det kun 90 minutter som skilte laget fra nedrykk. Mot Bryne. På Åråsen. Uavgjort hadde ikke vært nok, men Grønlund, den gangen i LSK-styret, så de gulsvarte sikre plassen med 2-0 mot jærbuene.

- Det er heller ikke det verste jeg har opplevd, sier styreleder Per Mathisen.

Han har sittet i LSK-styret i ti år, og tenker selv tilbake til 2001 og 2002. I 2001 tok kanarifuglene sølv, kun slått med ett poeng av RBK. LSK gjorde jobben sin mot Tromsø i siste runde, men i Bergen vant Rosenborg 6-2. Dermed glapp gullet.

Men da sølvet skulle forsvares, eller helst forbedres i 2002, gikk det galt igjen.

Arne Erlandsens lag lå på nedre halvdel av tabellen gjennom hele sesongen, og nest sist etter 18 av 26 serierunder. Redningen kom i Gunnar Halle, Uwe Rösler og Rikhardur Dadason, samt Hallvar Thoresen inn som assistent. Lillestrøm avsluttet sesongen med seks seirer og to uavgjorte på de siste åtte kampene, og reddet plassen.

Avstanden ned var likevel ikke større enn at ved pause i nest siste serierunde, da LSK lå under 0-1 mot Brann, så lå de på kvalifiseringsplass. Men uansett hvor mye de slet, Arne Erlandsen beholdt jobben året ut - og ble sittende ut kontraktstiden.

- Klart man er nervøs
- Nervøs i dag, Per?

- Nei. Faktisk ikke. Det er klart det blir en tøff kamp mot Viking, men vi har vist før at vi kan snu det i Lillestrøm. Jeg er spent. Det eneste jeg vet er at jeg ikke kommer til å sove godt natt til tirsdag. Men sånn er det alltid - uavhengig av resultat. Jeg sover alltid dårlig etterpå.

Grønlund innrømmer imidlertid at det blir en spesiell kamp.

- Jeg har et mye større ansvar nå enn tidligere. Det er over 50 ansatte her, og alle venter på at det skal snu. Det er klart man er nervøs, sier han.

Følg LSK-Viking direkte i Nettavisens livesystem fra kl. 19.00.