Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke voksen nok for Europa

Langvarig skade kan koste overgang for Marcus Pedersen. Det synes Ronny Deila er like greit.

Marcus Pedersen (20) fikk tirsdag beskjeden han hadde håpet å unngå. Skaden han pådro seg i hjemmekampen mot Haugesund er verre enn antatt, og i verste fall kan han være ute de neste to månedene.

Etterlyser modenhet
Dermed kan Strømsgodsets storscorer se langt etter en overgang til en større liga, men det får ikke trener Ronny Deila til å deppe.

- Det er trist for ham og trist for oss, men vi har gjort det bra tidligere når Marcus har vært borte.

- Samtidig kan det være bra for ham å bli værende i Strømsgodset et par år til. Han er ikke voksen nok til å ta steget ut i Europa ennå, mener Godset-treneren.

Han er likevel kjapp med å understreke at han tror Strømsgodset-juvelen vil få sin mulighet etterhvert.

- Han er et talent i ultraklassen, og vil helt sikkert få sjansen sin en dag. Man skal heller ikke glemme at en rekke spillere måtte vente til de var eldre før de gikk til en større liga. Solskjær var for eksempel 23 år da han fikk sjansen, minner Deila om.

- Vi skal være veldig stolte den dagen han gjør det, men først må han bli mer voksen før han kan ta steget ut i Europa.

Manglende salg ingen krise
At en Pedersen-overgang sannsynligvis nå går i vasken og forhindrer en pen slump med penger i klubbkassa på Marienlyst bekymrer heller ikke Strømsgodsets trener.

- Jeg er så lei av å høre de greiene der, vi er ikke avhengig av å selge Marcus for å overleve. Vi klarer oss, og det er mange klubber i Norge som sliter langt mer enn hva vi gjør.

- Vi hadde et gammelt og grått lag, men bygger opp en ny generasjon og har ti til femten unge spillere. Disse skal vi beholde, og vi vil bygge opp et storlag rundt dem, sier en offensiv Deila til Nettavisen.

- Fantastisk sesong
Skrittene skal likevel tas i det små.

- Vi er sårbare i og med at vi er en liten klubb med en liten stall, og er sårbare når vi får skader.

- Til tross for det har vi gjort en fantastisk sesong så langt, og nå som vi snart får en del spillere tilbake fra skade kan dette bli riktig så positivt.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken