Ikonisk Solskjær-feiring har skapt en myte: - Det er ikke sant

MATCHVINNER: Ole Gunnar Solskjær scoret det avgjørende målet i Champions League-finalen i 1999.

MATCHVINNER: Ole Gunnar Solskjær scoret det avgjørende målet i Champions League-finalen i 1999. Foto: (NTB scanpix)

Tirsdag er Ole Gunnar Solskjær tilbake på arenaen der han scoret sitt kanskje mest berømte mål i Manchester United-karrieren.

15.04.19 12:58

Tirsdag kveld spiller Manchester United returkamp mot Barcelona i kvartfinalen av Champions League. Det spanske storlaget vant den første kampen med 1-0.

Barcelona spiller som kjent sine hjemmekamper på ærverdige Camp Nou, stadion der United-manager Ole Gunnar Solskjær scoret et av sine mest minneverdige mål.

Det var i Champions League-finalen i 1999, mot tyske Bayern München, at nordmannen ble matchvinner med en sen scoring i kampen som endte 2-1.

Bayern tok ledelsen etter et frispark fra Mario Basler, men scoringer av Teddy Sheringham og Solskjær helt på tampen, sikret at pokalen gikk til United.

Tirsdag kveld er Solskjær altså tilbake der han vant Champions League som spiller.

- Det er ikke sant

46-åringen feiret den gang vinnermålet med å slenge seg ned på knærne og skli bortover gresset, slik mange fotballspillere fortsatt gjør ved scoring. I etterkant av kampen i 1999 har det oppstått en myte om at det var denne feiringen som var starten på den kneskaden som til slutt gjorde at Solskjær måtte legge opp.

IKONISK FEIRING: Ole Gunnar Solskjærs fering har henger på veggen utenfor Old Trafford Foto: (NTB scanpix)

Den tidligere spissen avsluttet spillerkarrieren i 2007, etter en periode med kneproblemer, og ble senere reservelagstrener for Old Trafford-klubben.

I et intervju med ESPN avkrefter han imidlertid myten om at skadeplagene startet som en følge av feiringen mot Bayern München i 1999-finalen.

- Det er ikke sant, sier Solskjær til den amerikanske TV-kanalen.

- Det er riktig at jeg skadet meg. Jeg fikk en smell i leddbåndet, men det har ikke noe med den andre skaden å gjøre. Jeg var ute en to-tre uker i etterkant av kampen og gikk glipp av et par landskamper med Norge, men det var verdt det, sier han.

Målet og feiringen er legendarisk i United-kretser. Scoringen sørget for at United vant «the treble» den sesongen og at klubben gikk til topps i den øverste europacupen for første gang siden 1968. United har kun vunnet den én gang siden (2008).

- Jeg har sett det målet så mange ganger. Jeg husker ikke helt hvordan det føltes, for jeg var så fokusert på å gjøre jobben min. Det var nok mye større for alle rundt meg. Jeg gjorde jobben min som spiss, noe jeg hadde gjort mange ganger tidligere.

- Det handlet om å være på rett sted til rett tid, minnes han.

I mai i år er det 20 år siden Solskjær «vant kampen» for United, og selv om det blir en meget tøff oppgave har United fortsatt muligheten til å markere jubileumet med å spille en ny finale i Champions League. Da må Barcelona beseires tirsdag.

- Tror ikke på skjebnen

46-åringen fra Kristiansund overtok som manager i Manchester United i desember da han erstattet José Mourinho i jobben. Solskjær har senere fått jobben på permanent basis og sto for et lite mirakel da han ledet klubben til seier over franske PSG i åttedelsfinalen. PSG ledet etter første kamp på Old Trafford, men engelskmennene snudde det hele i Paris og sikret seieren med en straffe langt inn i overtiden.

Nå drømmer nordmannen om å gjenskape suksessen fra 1999, men han tenker ikke så mye på at Camp Nou tidligere har vært arenaen for én av hans største triumfer.

- Jeg tror ikke på skjebnen, men jeg tror at du får det du fortjener. Noen ganger er det slik at ting er ment for å skje, fordi du virkelig satser på det, sier han.

- Jeg er ivrig etter å komme i gang (med kampen), fordi dette er den største scenen. Vi skal møte det beste klubblaget de siste 10-15 årene. Helt siden Josep Guardiolas tid som trener der, har Barcelona vært fantastiske, sier den norske United-manageren.

Avspark på Camp Nou er klokken 21.00 tirsdag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.