Mange sykkelstjerner har utkjempet legendariske Tour de France-slag på Mont Ventoux. I 2021-utgaven skal rytterne bestige fjellet to ganger på samme etappe.

Datoen sykkelfansen vil sette en ekstra ring rundt neste år blir 7. juli. Da venter den 11. etappen av Tour de France, og den ligger an til å bli noe helt spesielt.

Da skal rytterne tilbakelegge 199 kilometer med start i Sorgues. Underveis skal Mont Ventoux bestiges to ganger før målgangen er lagt i bunnen av utforkjøringen i byen Malaucene.

Som i årets utgave av rittet er det også neste år lagt inn en individuell tempo på nest siste etappe. Den sykles blant vingårdene i Bordeaux og kan komme til å avgjøre sammenlagtkampen.

Av andre tøffe stigninger som inngår i 2021-utgaven av Touren er Colombière, Luz Ardiden og Tourmalet.

Etappe nummer to har målgang på relativt korte, men bratte Mur de Bretagne. Også den første etappen avsluttes med en kort, bratt stigning. Dermed vil neppe noen av spurterne kunne hevde seg helt framme der.

På den tredje etappen ligger det imidlertid an til at feltets raskeste menn vil gjøre opp om seieren.

På etappe nummer fem dager vil sammenlagtkandidatene for første gang måtte markere seg. Da venter en 27 kilometer lang individuell tempoetappe.

Den sjuende etappen blir rittets lengste med sine 248 kilometer. Den er heller ikke blant de enkleste.

Rittet innledes 26. juni i Bretagne.

(©NTB)