Gå til sidens hovedinnhold

«Il tempo gigante»

Liquigas kuppet podiene etter lagtempoen i Cuneo.

Vincenzo Nibali overtok den rosa ledertrøyen, Ivan Basso passerte Alexandre Vinokourov i sammendraget og Valerio Agnoli kunne dra på seg den hvite ungdomstrøya.

Alt takket være en mesterlig gjennomført lagtempo fra Savigliano til Cuneo. Liquigas-laget vant etappen med 13 sekunder ned til Team Sky og ytterligere åtte til HTC-Columbia.

Det er ingen overraskelse at det italienske laget presterer godt under lagtempoen i årets Giro d'Italia. Laget tilhørte favorittsjiktet sammen med Sky, Columbia, Saxo Bank og Garmin-Transitions.

Men med uroen i laget i forkant av giroen – og tapet av sammenlagtfavoritt Franco Pellizotti – må man likevel beundre Roberto Amadios mannskap.

- Hele laget gjorde en fantastisk jobb. Vi var virkelig sterke i dag. Jeg tok mange føringer selv, Basso var sterk, Bodnar også. Vi var alle gode i dag: Sabatini, Szmyd og Vanotti, ramset en lykkelig Nibali opp.

Slappet av på Sicilia
Nibali var ikke engang påtenkt en rolle i årets Giro d’Italia. Under ei uke før girostarten ante 25-åringen fred og ingen fare i huset sitt på Sicilia.

Etter en tidlig start på sesongen var han forespeilet en pause foran Tour of California i midten av mai. Årets hovedmål var selvsagt Tour de France.

Men da Pellizotti havnet i dopinggarnet, endte Nibali opp som kronprins på det fluorgrønne mannskapet. Fire etapper senere leder den talentfulle fjellgeita rittet sammenlagt.

- Det er et spesielt øyeblikk for enhver italiensk rytter, fortalte Nibali pressen etterpå.

- Men jeg ble tatt ut så sent til giroen at jeg ikke kommer til å forandre rittstrategien min, fastholdt han.

Blant taperne etter onsdagens lagtempo finner man definitivt Cadel Evans. Rett nok visste man på forhånd at BMC Racing laget ikke er blant de aller sterkeste på temposyklene.

Som den aller største forhåndsfavoritten passet det australieren uansett dårlig å tape ett minutt og 21 sekunder til herrene Basso og Nibali.

Pisket av «Vino»
Evans tapte også nye 43 sekunder til Alexandre Vinokourov, og ligger dermed ett minutt og 24 sekunder bak kasakhstaneren i sammendraget.

Carlos Sastre var også under massivt press onsdag. Spanjolen og hans Cervélo-lag overrasket derimot positivt og klokket inn på delt femteplass sammen med Astana.

- Det var god lagtempo, bekrefter Gabriel Rasch overfor procycling.no.

- Selv slet jeg veldig. Jeg følte meg blokkert etter tirsdagens hviledag. Jeg trenger nok litt tid på å komme i gang etter en lang pause og litt knetrøbbel, forteller han videre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Astana og Vinokourov blir nok best husket for måten Gorazd Stangelj ble behandlet av lagkapteinen på inn på oppløpet i Cuneo. I stedet for å slakke på tempoet slik at sloveneren skulle ta igjen lagkompisene sine, kjørte «Vino» på og slo oppgitt ut med armene da lagkameraten ikke fulgte på.

Andre skuffelser var Team Saxo Bank som tapte 50 sekunder og havnet helt nede på 9.-plass. I tillegg var ikke sto ikke Garmin-Transitions 8.-plass helt i stil med forventningene.

Team Katusja overrasket positivt, mens Acqua & Sapone (Stefano Garzelli) og Androni Gioacattoli (Michele Scarponi) som ventet ikke hadde noe å stille opp med i forhold til de øvrige sammenlagtfavorittene.

Resultater lagtempo:
1. Liquigas-Doimo 36.37
2. Team Sky +13
3. HTC-Columbia +21
4. Team Katusja +27
5. Cervélo TestTeam +38
6. Astana +38
7. Omega Pharma-Lotto +46
8. Garmin-Transitions +49
9. Team Saxo Bank +50
10. Team Milram +57
11. Rabobank +1.04
12. BMC Racing Team +1.21
13. Lampre-Farnese Vini +1.43
14. Footon-Servetto +2.03
15. Colnago-CSF Inox +2.08
16. Quick Step +2.14
17. BBox Bouygues Telecom +2.19
18. Caisse d'Epargne +2.21
19. Androni Giocattoli +2.24
20. Cofidis +2.28
21. Acqua&Sapone +2.39
22. Ag2R-La Mondiale +2.50

Sammenlagtstilling:
1. Vincenzo Nibali (Liquigas-Doimo) 10.44,00
2. Ivan Basso (Liquigas-Doimo) +13
3. Valerio Agnoli (ILiquigas-Doimo) +20
4. André Greipel (HTC-Columbia) +26
5. Matthew Harley Goss (HTC-Columbia) samme tid
6. Alexander Vinokourov (Astana) +33
7. Vladimir Karpets (Team Katusja) +39
8. David Millar (Garmin-Transitions) +45

Her finner du hele lista!

2015-0

Les flere saker på procycling.no!

Følg oss på Facebookog Twitter!

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken