Gå til sidens hovedinnhold

Ildsint Evans i snøværet

Dyttet vekk støtteapparat og nektet å snakke med pressen.

Det var en meget irritert Cadel Evans som kjempet seg opp snødekte Tre Cime di Lavaredo på lørdagens etappe i Giro d’Italia.

BMC-stjernen lå på andreplass i sammendraget før etappen, og var fast bestemt på å bite seg fast på Rigoberto Urans bakhjul. Lenge så det også bra ut for australieren.

Plutselig, rundt to kilometer før mål, kom det som så ut som en kjempesprekk. 36-åringen klarte ikke lenger ta opp kampen mot Uran, og sto nærmest stille opp den stupbratte avslutningen mot mål. Til slutt ble Evans nummer 14 på etappen, og falt med det ned til tredjeplass sammenlagt.

Girtrøbbel
Etter mål var det lite glede å spore hos Evans. Han dyttet vekk støtteapparatet og nektet å snakke med pressen. Årsaken: Han hadde hatt problemer med girene på slutten.

- Jeg hadde et teknisk problem med to kilometer igjen til mål, og det kostet meg andreplassen, var alt Evans sa i en pressemelding senere på dagen.

Ifølge BMC-sjef Jim Ochowicz prøvde Evans å fikse problemet, men klarte det ikke grunnet det kraftige snøværet.

Frustrert colombianer
Det var imidlertid ikke bare Cadel Evans som var irritert etter målgang. Også Carlos Betancur luftet sin frustrasjon.

Betancur kjørte seg inn på en strålende fjerdeplass på etappen, og tok med det over den hvite ungdomstrøyen. Men det var en periode det så mørkt ut for den unge colombianeren.

Før etappens første stigning, andrekategorien Passo Tre Croci, punkterte nemlig Ag2r-rytteren og befant seg rundt ett minutt bak feltet inn i stigningen. Sakte, men sikkert kom colombianeren seg opp igjen til favorittene.

Betancur fikk imidlertid ytterligere sykkelproblemer etter punktering og måtte dermed stoppe for å bytte sykkel litt senere. Da gikk Saxo-Tinkoff i front av feltet. Rafal Majka så nemlig muligheten for å distansere sin konkurrent i kampen om den hvite trøyen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Det var ikke retfferdig
Polakken klarte imidlertid ikke å holde unna for Betancur opp mot Tre Cime di Lavaredo, og måtte innse at han ikke oppnådde drømmen om å stå på podiet i Brescia søndag. Etter etappen fikk han også kritikk av rivalen Betancur.

- Saxo-Tinkoff kjørte hardt da jeg punkterte, og det var ikke rettferdig, sa Betancur etter etappen ifølge cyclingnews.com.

- Men jeg kom meg tilbake og viste dem hva jeg er god for.

Med kun en sjarmøretappe igjen i årets Giro d’Italia, er det bare en stygg velt som kan ta fra Betancur muligheten til å stå på podiet i Brescia iført la maglia bianca.

- Den hvite trøyen var mitt store mål, og jeg klarte det. Jeg er veldig glad og ønsker å takke alle sammen.

Kommentarer til denne saken