KÖLN - BORUSSIA DORTMUND 1-1:

Haaland var søndag kveld tilbake i Borussia Dortmund sin startellever for første gang på to måneder etter en periode med skadetrøbbel.

21-åringen fikk se lagkamerat Marius Wolf sende Dortmund i ledelsen tidlig i kampen, før svenske Sebastian Andersson utlignet for Köln ti minutter før pause.

Kampen endte 1-1, og Haaland må fortsatt vente på sin første scoring etter skadecomebacket.

Rasende Haaland

Haaland kom til flere store sjanser i løpet av kampen, men det han kanskje kommer til å huske best fra kampen er den enorme sjansen han ble fratatt av dommeren.

For i det 66. minutt blåste dommeren frispark ute i høyre korridor, akkurat i samme sekvens som Haaland var på full fart gjennom, og jærbuen fikk da ikke avslutte alene med keeper.

- Det er en tabbe av dommeren. Der hadde Dortmund en enorm fordel, men så blåser han av for tidlig. Det er fryktelig dømming, mente Viasport-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

I reprisen av situasjonen kunne man se en illsint Haaland, som ropte og veivet voldsomt med armene mot dommeren.

- Den hadde Haaland satt. Det er så dårlig dømt, fortsatte Bisgaard Sundet.

Flere Haaland-sjanser

Erling Braut Haaland-look-alike-en Marius Wolf sendte Dortmund i ledelsen i det 8. minutt. Bellingham dunket ballen i bakrom og Wolf tok imot ballen med et lekkert medtak. Fra en noe spiss vinkel rullet han ballen rolig bort i lengste hjørne.

Et kvarter senere presenterte den ekte Haaland seg også. Mottok ballen fra Bellingham og etter litt småtrøbbel med mottaket fikk han etter hvert kontroll og avsluttet idet han kom inn i boksen. Skuddet sneiet utsiden av stanga.

I det 36. minutt kom imidlertid utligningen fra Köln. Og Dortmund hadde blitt advart i minuttene i forkant etter to gode muligheter fra Mark Uth. Men utligningen var det Sebastian Andersson som satte i mål.

Horn svinget ballen inn i boksen og Modeste vant duellen. Ballen ble da perfekt stusset videre til Andersson, som kunne spasere ballen i mål på bakerste stolpe.

I starten av andre omgang kom Haaland til nok en stor sjanse. En en fin liten flikk fra Reyna gjorde at Haaland var helt fri, men alene med keeper klarte ikke jærbuen å få ballen i mål.

I det 70. minutt var nordmannen også nærme scoring da han kastet seg frem ved første stolpe, men han fikk ikke skikkelig kontakt med ballen. Da klarte Köln å rydde unna.

Tre minutter før full tid ble Haaland byttet ut.