RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Imponerende golfdebut

Sist oppdatert:
Eirik Tage Johansen ligger likt med Ernie Els etter sin første Europatour-runde noensinne.

Alfred Dunhill Championship på Leopard Creek i Sør-Afrika startet torsdag. Norske Eirik Tage Johansen er ferdig med sin runde og endte på par. Resultatlisten viste opprinnelig at Johansen endte ett slag under par, men dette ble senere korrigert.

Imponerte Aalbu
- Jeg må si at jeg er imponert. Ernie Els kom for eksempel inn på par, sier avtroppende sportssjef i Norges golfforbund, Jan Erik Aalbu til Nettavisen.

Els er fra nettopp Sør-Afrika, og som kjent en av sportens største stjerner. Men det bryr ikke Johansen seg så mye om.

- Jeg gikk ut for å spille akkurat en helt alminnelig golfrunde og gjøre minst mulig ut av det. Det jeg ville, var å ha det kjekt utpå der og egentlig bare se hvor bra jeg kunne spille, sier Johansen til Nettavisen.

Flodhestbesøk
Han startet på back nine og lå på par etter en birdie og en bogey etter halvspilt runde. På de siste ni hullene ble det to bogeyer, men også to birdier. Og underveis ble han vitne til at Sør-Afrika har et mer eksotisk dyreliv enn Norge.

- Mens vi spiste lunsj, så vi apekatter. Da vi kjørte til golfbanen første dagen så vi sjiraffer som spiste i veikanten ved golfklubben. Og på 16. hull så vi flodhester, forteller 24-åringen fra Stavanger.

Aalbu tror den solide førsterunden til Johansen vil vise seg å være viktig.

- Førsterunden er utrolig viktig. Nå ser han at dette nivået kan han klare. Det gir en utrolig inspirasjon, tror Aalbu, som slutter i Norges Golfforbund for å overta som sportsdirektør i Vålerenga Fotball 1. januar.

40. plass
Johansen fullførte til en 40. plass på førsterunden, og ligger godt an til å klare cuten i europatourdebuten.

- Hvis han klarer cuten i sin første Europatour-turnering, må han være veldig fornøyd, mener Aalbu.

Men Johansen selv er faktisk ikke så opptatt av akkurat det. Det er kvaliteten på spillet som teller, ikke hvilke resultater det fører til.

- Jeg går jo ut for å spille best mulig. Fokuset må være mer på det enn på en plassering, synes jeg. Det er det jeg bruker mest energi på. Det er enklest å bare spille på, og ta det jeg får etterpå.

Fire slag fra teten
- Og hvor fornøyd er du med runden?

- Det gikk fint. Jeg jobbet godt, var bra rundt greenene, og kom inn på par. Jeg er fornøyd med det, konstaterer Johansen.

Fredag ettermiddag setter han ut på andre runde i den første turneringen på europatouren i 2007-sesongen.

Fem mann deler ledelsen i turneringen etter første dag. Phillip Archer (England), Charl Schwartzel (Sør-Afrika), Alessandro Tadini (Italia) og Oliver Wilson (England) gikk alle på 68 slag og ligger fire under par, mens Wayne de Haas fra Sør-Afrika ligger fire under med tre hull igjen å spille.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere