Gå til sidens hovedinnhold

Imponerende hoppuke-åpning av Bardal

Tok andreplassen i Oberstdorf.

Anders Bardal vant lørdagens kvalifisering i Oberstdorf og var blant storfavorittene før søndagens åpningsrenn i den tysk-østerrikske hoppuka.

Bardal var beste nordmann etter første omgang. Med sitt hopp på 133 meter plasserte han seg som nummer fem før finaleomgangen.

I det andre hoppet landet han en halv meter lengre ned i bakken. Med det avanserte han til andre plass og startet dermed hoppuka på en imponerende måte.

Se hele resultatlisten her (ekstern lenke)

Ledet etter første omgang gjorde sveitsiske Simon Ammann, som strakk seg til imponerende 139 meter i førstehoppet. Det forspranget var litt for stort å tette for Bardal, og Morgensterns finalehopp på 133 meter holdt til seier i hoppuke-åpningen.

Han endte til slutt fire poeng foran nordmannen.

Slovenske Petr Prevc tok den siste plassen på pallen.

Tom Hilde og Anders Jacobsen lå som henholdsvis nummer 16 og 30 før finalen. Jacobsen skuffet stort i sitt andre hopp og landet på beskjedne 107 meter, noe som betydde at han beholdt sin 30.-plass . Hilde endte til slutt på 21.-plass.

Ole Marius Ingvaldsen lå lenge an til å kvalifisere seg til finaleomgangen, men ble ikke blant de fem beste i den såkalte «lucky looser»-gruppen

Kommentarer til denne saken