RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Imponerer i London

Foto: Roy Kvatningen
Sist oppdatert:
Hockeytalentet Mathis Olimb har reist over til Canada for å spille i verdens beste juniorliga. Og nordmannen har imponert fra første dropp – han var toppscorer i sesongoppkjøringen.

18-åringen scoret tre mål og la på fire assists på seks treningskamper i sesongoppkjøringen til London Knights. Laget er utnevnt av den svært respekterte avisen The Hockey News til storfavoritt til årets Memorial Cup.

Savner kjæresten
For de som ikke vet det: Det er det tredje største du kan vinne i Canada, etter OL-gull og Stanley Cup. Så mye betyr nemlig ishockey i Canada.

- Jeg trives veldig bra, forteller Olimb til TV 2 Nettavisen.

- Jeg lengter jo litt hjem, og savner kjæresten, men jeg har blitt bedre kjent med alle på laget nå, så det går bedre enn i starten. Det er et veldig godt miljø blant gutta her, sier Olimb.

Sesongen starter natt til lørdag, da London Knights møter Mississauga. Manglerudgutten har ambisjoner om å være en av lederne på laget. Det blir en tøff utfordring. To av medspillerne har allerede skrevet kontrakt med NHL-klubber.

Mye slåssing
Den største utfordringen blir å venne seg til en langt mer fysisk spillestil.

- Treningskampene har gått ganske bra for meg. Men ting er annerledes her borte. I den ene kampen var det så mye slåssing at vi spilte med seks mann i hele tredje periode. Det er ganske fysisk spill her. Og siden det er så små baner, må man tenke kjapt, sier Olimb, som bor i byen London, i Ontario.

Fredag starter alvoret for 18-åringen. Det er bare å ønske lykke til.

Diskuter ishockey her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere