RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Imponert av Hagen

Sist oppdatert:
LONDON (TV 2 Nettavisen): Et 20-talls klubber så Erik Hagen imponere mot Australia. Premier League kan være neste stoppested for 29-åringen.

AUSTRALIA – NORGE 2-2: Erik Hagen har satt Rune Hauge på jobben med å finne en utenlandsk klubb til ham. Få mennesker har bedre kontakter i Premier League enn nettopp Hauge – og etter landskampen mot Australia styrket 29-åringen sjansene for et klubbytte.

- Erik Hagen er som skapt for Premier League-fotball, fastslår Åge Hareide.

Kaptein
I sin tredje landskamp fikk han til og med kapteinsbindet. Det forteller mye om hvordan han har taklet utfordringen det er å bli landslagsspiller i en alder av 29 år. Hagen overtok som kaptein da Claus Lundekvam ble byttet ut i pausen.

- Det kom fort, smiler Erik Hagen.

- Åge bare ga det til meg i pausen. Jeg glante på ham, og han glante på meg. Jeg er veldig stolt, forteller Vålerenga-stopperen, som nylig ble kåret til årets spiller av sine klubbkamerater. Tirsdag ble han kåret til banens beste av TV 2 Nettavisen.

Imponert av Hagen
Timingen var perfekt. Kampen ble spilt i London, og gikk direkte på Sky Sports. I tillegg satt et 20-talls klubber på tribunen, representert ved managere og speidere. En av de som så kampen på Craven Cottage, var Hannovers sjefsspeider, nordmannen Tor-Kristian Karlsen.

Han mener Hagen imponerte.

- Jeg syns Hagen klarte seg veldig bra. Han er en murbrekker, som er blitt en voksen og autoritær spiller. Han blir spennende å følge framover, sier Karlsen til TV 2 Nettavisen.

Skuffet over Ødegaard
Det var imidlertid andre på det norske laget som ikke imponerte like mye. Alexander Ødegaard, som er på klubbjakt, og Thomas Holm, som debuterte, gjorde ikke positive inntrykk på Karlsen.

- Ødegaard så vi ikke så mye til. Jeg syns både han og Thomas Holm slet litt med tempoet. Men Holm har spilt Champions League med Heerenveen tidligere, så jeg tror det mer skyldes at det er vanskelig å omstille seg fra tempoet i Tippeligaen, mener Karlsen.

- Soma slet også litt, men han er en kvalitetsspiller, det vet vi, legger Karlsen til. Han trekker fram Magne Hoset, Ardian Gashi og John Arne Riise som Norges beste i 2-2-kampen mot Australia – i tillegg til Hagen, selvsagt.

- Norge er interessant
Karlsen blir ikke overrasket om Premier League er neste stoppested for Hagen. Selv om Hagen imponerte Karlsen, er ikke Hannover en aktuell klubb.

- Norge, og Skandinavia, er et veldig interessant marked for oss. Men vi jobber mest mot sommeren. Det må være et nødstilfelle om vi skal hente inn nye spillere i januar, fastslår nordmannen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere