*Nettavisen* Sport.

Imponert av norsk stortalent

Foto: Roy Kvatningen

18 år gamle Mathis Olimb, et av Norges største hockeytalenter, krasjet med scooteren sin like før han reiste for å spille i verdens beste hockeyserie for juniorer. Men selv ikke blåmerkene stoppet ham fra å imponere.

14.09.04 12:34

London Knights regnes som det beste juniorlaget i Canada, og hadde norske Mathis Olimb på toppen av ønskelista si før årets sesong. Han har vist hvorfor.

Han regnes som Norges beste i 1986-kullet, og har imponert trenerne etter overgangen fra norsk eliteserie.

- Han kan absolutt spille. Han er veldig kreativ - en spiller med gode kvaliteter. Det virker også som han trives - han smiler hele tiden, sier trener Dale Hunter etter 4-2-seier i en kamp mot Sarnia Sting.

- Bra at han spilte mot 35-åringer
Selv ikke scooter-smellen og blåmerkene hadde noe å si for starten i Knights-trøya. Hunter mener Olimb tjente på å spille i eliteserien for Vålerenga og Manglerud/Star forrige sesong. Da fikk han verdifull erfaring selv mot mange veteraner.

- Han kunne ikke bruke muskler for å komme seg forbi folk. Han måtte være smart, og det er han definitivt, sier Hunter.

- Han oppsøker hele tiden de rette posisjonene på isen, og virker uredd. Som de fleste europeere er han også flink på skøytene. Han kan stoppe på en femøring, og finne nye posisjoner. Vi er ikke sånn, og det er vanskelig å forsvare seg mot det, fortsetter Knights-treneren.

Tror overgangen går greit
En annen nordmann, Jarl-Espen Ygranes, spilte for Knights i 1997-98-sesongen, før han dro hjem på grunn av hjemlengsel, skriver klubbens hjemmeside. Hunter frykter ikke at det samme skal skje med Olimb.

- Han snakker glimrende engelsk, er fornøyd og store kvaliteter, så overgangen fra Norge bør gå greit. Nå er det spennende å se hvordan han takler den fysiske siden ved å spille her. Det vet vi foreløpig ikke hvordan går, men alt er opp til ham, sier Hunter.

Diskuter norsk ishockey her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag