RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Imponerte i debuten

Foto: Erlend Aas / SCANPIX
Sist oppdatert:
ODD STADION (TV 2 Nettavisen): Mange trodde Odd Grenland ville slite denne sesongen, men i serieåpningen motbeviste debutantene Olivier Occean og Trond Viggo Toresen ekspertenes påstander.

Klikk her for detaljer om kampens utvikling, samt spillerbørs og øvrig kampfakta.

ODD - STABÆK 2-0: Duoen imponerte i den sterke 2-0-seieren - og begge strålte etter kampen.

- Dette var veldig moro og fullt fortjent. Følte at vi hadde full kontroll på kampen, sier banens beste Trond Viggo Toresen til TV 2 Nettavisen etter kampen.

Toresen smilte bredt etter debuten. Han kontrollerte midtbanen og var tilrettelegger for Espen Hoffs 2-0 scoring. Det imponerte Odds trener Arne Sandstø.

- Bare vent til han blir varm i trøya og blir vant til å spille i Tippeligaen, skryter Sandstø til TV 2 Nettavisen. Han mener at Toresen vil bli en sentral brikke i årets Odd-lag.

- Vi har mye å vente oss av ham fremover, tror treneren.

Canadisk revolusjon
En annen av Odds debutanter i Tippeligaen, Olivier Occean fra Canda, gjennomføre også en bra debut.

- Han lagde mye liv og røre foran for oss i dag, og vant mange dueller, sier Arne Sandstø.

Også Stabæk trener Gaute Larsen var imponert over Occeans spill.

- Han var sterk og viste god innsats og lagde problemer for oss, sier han til TV 2 Nettavisen.

Tafatte Stabæk
7350 tilskuere fikk i dag se et Odd-lag som virkelig ville ha en seier mot et Stabæk-lag som har slitt seg gjennom vinteren og ser ut som de mangler selvtillit.

Bare etter åtte minutters spill skaffet Olivier Occean Odd straffespark. Etter duell med Mike Kjølø gikk Occean i bakken, og dommer Espen Berntsen idømte hjemmelaget et noe tvilsomt straffespark. Occean ble felt utenfor 16-meteren, men det ble likevel dømt straffespark.

Men hovedpersonen selv støtter dommerens avgjørelse.

- Det var en riktig avgjørelse, sier en selvsikker Oliver Occean om situasjonen.

Sebastian Henrikson ordnet enkelt 1-0 til Odd på det omstridte straffesparket.

Styrte kampen
Odd styrte store deler av 1.omgang mot et Stabæk-lag som slet med alt fra klareringer til enkle pasninger i åpningskampen. Odd presset høyt og stresset Stabæk til å gjøre feil. Det Stabæk fikk spilt opp til midtbanen, tok Toresen og Fevang seg greit av, og prøvde de å slå langt, var Deila og Nordnes oppe i Stabæk spissene til enhver tid.

Det eneste Stabæk klarte å produsere av sjanser, var et par langdistanseskudd og et innlegg fra Mads Jørgensen etter 42 minutters spill, som nesten gikk rett i mål. Men landslagkeeper Erik Holtan fikk slått ballen unna.

- Vi var veldig gode med ball og styrte 1.omgang veldig bra , sier Odds midtstopper Ronny Deila til TV 2 Nettavisen.

Best også etter hvilen
2. omgang åpnet som 1. omgang sluttet. Odd Grenland styrte kampen, og etter fire minutter av andre omgang, var Morten Fevang cenitimetere fra å øke ledelsen med skotuppen etter er fint innlegg av Morten Knutsen.

Odd presset videre, og drøye 20 minutter før slutt sørget debutant Toresen og Espen Hoff for sluttresultatet 2-0. Han fant Espen Hoff med en nydelig stikker, som satte ballen enkelt i mål bak Jon Knudsen.

Etter 2-0-scoringen la Odd Grenland seg mer bakpå, og Stabæk fikk komme fremover. De hadde et par muligheter til både redusering og utligning mot slutten av kampen, da både innbytter Samir Fazlagic og Tommy Stenersen fikk skudd som Odd Grenland var heldige og fikk klarert på streken.

- Vi tapte i dag ford vi manglet rytmen i spillet for å kunne gjøre hverandre gode. Vi misset på enkle pasninger, og stod med lua i handa mesteparten av kampen, oppsummerte en misfornøyd Gaute Larsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere