RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IndyCar-fører døde etter ulykke

Justin Wilson. FOTO: NTB scanpix
Justin Wilson. FOTO: NTB scanpix Foto: Derik Hamilton (Ap)
Den britiske IndyCar-føreren Justin Wilson døde mandag etter å ha pådratt seg hodeskader under et billøp i helgen.

- Dette er en enormt trist dag for IndyCar og motorsportsamfunnet, sier administrerende direktør Mark Miles i Hulman and Co., som eier IndyCar, i en uttalelse.

Wilson havnet i koma etter at han ble truffet av i hodet av en gjenstand som løsnet da en konkurrent krasjet foran briten under et løp ved Pocono Raceway i Pennsylvania søndag.

- Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne for å beskrive tapet jeg føler. Han var min bror, beste venn, rollemodell og mentor. Han var en mester, skrev broren Stefan på Twitter.

Sorg

Flere andre store navn i motorsport hedret også Wilson på sosiale medier.

«Forferdelige nyheter. Mine dypeste kondolanser til hele familien. RIP.», skrev den tidligere britiske formel 1-føreren Nigel Mansell.

«Mine tanker og bønner til familien, venner og IndyCar-familien. #RIPJustinWilson», skrev IndyCar-legenden Dale Earnhardt Jr.

Wilson, som kjørte for Andretti Autosport, ble 37 år gammel.

Sikkerhet

Wilsons dødsfall er det første i IndyCar siden 2011. Den amerikanske motorsportlegenden Eddie Cheever mener ulykken bør føre til en grundig analyse av sikkerhetstiltakene i sporten.

- Sikkerhet er ikke en av de tingene hvor man kan stoppe utviklingen fordi man har vært gjennom en del år uten hendelser, sier Cheever.

- Det er på tide at førerne setter seg ned og kommer med noen ideer. Sikkerhet er et pågående prosjekt, og tidligere har IndyCar vært veldig gode på det. Men nå må de har mer fokus enn de har hatt tidligere, fortsetter han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere