Gianni Infantino (52) er klar for en ny fire års periode som øverste sjef i Det internasjonale fotballforbundet (Fifa). Det skjedde uten motkandidater.

Gjenvalget var en formalitet og ble gjort etter akklamasjon på torsdagens Fifa-kongress i Rwandas hovedstad Kigali. Infantino hadde et overveldende flertall i boks for lenge siden, og en avstemning ble derfor ikke holdt.

Det betød ikke at sveitseren hadde hele salen med seg. Norges fotballpresident Lise Klaveness var blant de europeiske delegatene som markerte motstand ved å nekte å klappe inn Infantino til fire nye år som Fifa-president.

Ifølge TV 2 var også England, Nederland, Sverige og Tyskland med på protesten.

– Vi er ikke fornøyd med det gjenvalget, sa Klaveness til kanalen i forkant av kongressen.

Infantino har ledet Fifa siden han tok over etter skandaleombruste Sepp Blatter i 2016. Han ble gjenvalgt i 2019, og også da skjedde det uten motkandidater.

52-åringen var i sin tid Europas kandidat til toppvervet i Fifa, men de siste årene har han ofte vært på kollisjonskurs med Det europeiske fotballforbundet (Uefa) og mange av dets medlemsland. Særlig fra Norden har kritikken mot ham og fjorårets omstridte VM-sluttspill i Qatar vært hard.

Infantino slo tilbake med en tirade mot Europa i sin åpningstale foran mesterskapet. Det kunne han gjøre uten å være redd for å miste oppbakking. Selv om statusen daler blant Uefa-land, er han en populær mann i resten av verden.

I tråd med Fifas regler kan Infantino ha presidentjobben og ta nye perioder fram til og med 2031. Hans tre første år som erstatter for Blatter teller ikke i forbundets grense på tolv år.

(©NTB)