Gå til sidens hovedinnhold

Inge André Olsen: - Eliteserien er en viktigere arena enn U20-VM

Stabæks sportsdirektør mener klubbens VM-klare talenter får mer ut av spill i hjemlig serie.

- Eliteserien og seniorfotball er viktigere for våre spillere. U20-VM er et fint utstillingsvindu, men det er ikke voksenfotball og den samme intensiteten som i Eliteserien.

Det sier Inge André Olsen til Nettavisen etter å ha sett sitt unge Stabæk-lag gå på nok et bortetap i Eliteserien. Forrige helgs 0-1-tap mot Mjøndalen er klubbens tredje tap på tre kamper på fremmed gress denne sesongen.

Fire spillere til U20-VM

Det norske U20-landslaget har spilt seg frem til sitt første VM siden 1993 etter et godt EM i fjor sommer. England ble slått 3-0 i den avgjørende play-off-kampen som sikret billetten som ett av seks landslag fra det europeiske kontinentet.

I troppen finner vi Tobias Børkeeiet, Ola Brynhildsen, Hugo Vetlesen og Emil Bohinen som alle startet kampen for Stabæk mot Mjøndalen lørdag. Sportsdirektør Olsen er klar på at VM-deltakelsen ikke må bli sett på som en hvilepute for sine spillere, og trekker frem en annen Stabæk-spiller som et eksempel på nettopp det.

- Vi har Ronald Hernandez her i Stabæk. Han spilte finale i U20-VM for sitt Venezuela for to år siden. Det har gått opp og ned for han også, så deltakelse i et U20-VM er ikke noen garanti for noe som helst.

Sportsdirektøren er stolt over jobben som er gjort i klubben de siste årene og trekker frem flere involverte som har bidratt til klubbens imponerende talentarbeid.

- Det er en anerkjennelse først og fremst til akademiet her i Stabæk og til vårt samarbeid med NTG. Hvordan vi jobber med talentene og menneskene. Jeg håper Pål Arne Johansen og landslaget skjenker dem en tanke også etter uttaket av våre gutter, sier Olsen til Nettavisen.

- Fantastiske spillere

Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth er imponert over talentene til Stabæk og mener de har en stor fremtid. Men også han er inne på de samme tankene som Olsen og antyder langt på vei at Eliteserien er en tøff nok arena selv for VM-uttatte talenter.

- Det er fantastiske spillere alle sammen og de har en lysende fremtid. Unggutta til Stabæk fikk det tøft i dag, men du ser glimtvis at de har klasse når de får spilt på det dem er gode på. Heldigvis fikk vi det til å bli mye voksenfotball og mye trøkk sånn som vi liker det, sier Gauseth til Nettavisen etter lørdagens seier mot nettopp Stabæk.

Stabæks mange unge spillere slet til tider med å håndtere et aggressivt og direkte Mjøndalen-lag lørdag.

Olsen bekrefter at det har vært interesse for flere av Stabæks VM-uttatte spillere den siste tiden. Sportsdirektøren håper uansett på å kunne beholde de fleste.

- Det har vært konkret interesse siden i vinter. Ikke bare på de uttatte gutta, men også på en spiller som Franck Boli for å nevne et konkret navn. Vi hverken kan eller vil selge alle på en gang. Det blir en vurdering vi må ta om det kommer noen konkrete bud, men vi håper å beholde alle i Stabæk. Vi vil skape et godt lag her, sier Olsen til Nettavisen.

Mesterskap i Polen

U20-VM arrangeres i Polen i perioden 23.mai-15.juni der 24 kvalifiserte nasjoner skal kjempe om VM-gullet.

Norge spiller sin første kamp mot Uruguay den 24.mai, deretter møter de New Zealand den 27.mai før de avslutter gruppespillet mot Honduras den 30.mai.

Totalt 16 lag går videre til sluttspillet som avsluttes med finale i Polens tredje største by Lodz.

Kommentarer til denne saken