RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Inge Bråten fikk sparken

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Ferdig som sveitsisk landslagstrener fem måneder før Kollen-VM.

20. mai ble det klart at Inge Bråten skulle overta etter Fredrik Aukland som sveitsisk landslagstrener i langrenn. Mindre enn fem måneder senere, og bare fem måneder før ski-VM i Oslo, har nordmannen fått sparken.

- Mitt arbeidsforhold ble sagt opp klokken kvart på åtte i kveld. Begrunnelsen var at løperne ikke hadde tro på meg, sa Bråten til Adresseavisen tirsdag kveld.

Ifølge avisen meldte det sveitsiske forbundet på sin hjemmeside at Fredrik Aukland gjør comeback, og at han får med seg Guri Hetland som medtrener.

Dette kan imidlertid ikke Aukland bekrefte.

- Det er helt nytt for meg. Jeg har ikke signert noen kontrakt. Jeg er blitt kontaktet av Inge Bråten om å være med noen dager, blant annet under Tour de Ski. Nå er han ferdig i Sveits. Jeg leste at jeg og Guri Hetland har tatt over. Det er helt nytt, sier Aukland til Adresseavisen.

Aukland er uansett personlig trener for den sveitsiske eneren Dario Cologna.

Inge Bråten var trener for det kanadiske laget under OL i Vancouver sist vinter. Han har tidligere lang fartstid som norsk og svensk landslagssjef.

PS. Tor Arne Hetland, som er gift med Guri Hetland, jobber som sprintlandslagstrener i Sveits

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere