Ingebretsen trekker seg som Strømsgodset-trener

GIR SEG: Bjørn Petter Ingebretsen.

GIR SEG: Bjørn Petter Ingebretsen. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Det melder klubben onsdag.

15.05.19 11:37

Ingebretsen er sykemeldt på ubestemt tid og fratrer med umiddelbar virkning, skriver Strømsgodset i en pressemelding onsdag formiddag.

Treneren har tatt beslutningen i samråd med klubblege Erik Dag Knudsen og den nærmeste familien, heter det videre.

- Denne jobben fører med seg mye stress og press. Den totale belastningen kombinert med tidligere sykdomshistorikk, gjør at jeg har kommet med en sterk anbefaling om å gi seg på medisinsk grunnlag, sier Knudsen til klubbens nettside.

Jakter ny hovedtrener

Assistenttrener Håkon Wibe-Lund leder laget i torsdagens kamp mot Vålerenga. Strømsgodset varsler at de nå starter nå jakten på en ny permanent hovedtrener.

Ingebretsen sier selv at han har merket at belastningen ble for stor den siste tiden.

- Nå er jeg først og fremst lei meg, men samtidig lettet. Jeg skulle gjerne fortsatt å bygge videre på det vi har startet, men jeg er nødt til å lytte når jeg får så tydelige signaler fra kroppen. Helsa kommer først. Jeg har dessverre ikke annet valg enn å trekke meg, sier han.

- Jeg klarer heller ikke å være den beste utgaven av meg selv under disse forholdene, og da er det bedre for både klubben og meg selv at andre slipper til, sier han videre.

Les også: Hvor god kontroll har du på norsk og internasjonal fotball? Test deg selv med Nettavisens fotballquiz! (+)

Hjerteinfarkt i 2016

51-åringen fikk et lite hjerteinfarkt sommeren 2016, men treneren forsøkte den gang å komme tilbake i jobben. Grunnet bivirkninger av hjertemedisin ga han seg imidlertid som Godset-sjef senere den høsten.

«BP» returnerte i rollen som speider og toppspillerutvikler i teamet til Tor Ole Skullerud, før han i fjor på ny overtok som hovedtrener da Skullerud valgte å trekke seg.

På det tidspunktet var treneren frisk og det var rent medisinsk ingenting i veien for å ta jobben. Det bekrefter klubblege Erik Dag Knudsen.

I det siste har 51-åringen imidlertid slitt med nattesøvnen.

- Jeg har lagt mest press og stress på meg selv. Jeg har hatt et sterkt ønske om at vi som klubb skal snu en lei trend og det har vært mange tanker og lite søvn. Det tærer på over tid. Innad har jeg følt stor støtte og vi har stått veldig samlet. Jeg vil takke alle for god hjelp og støtte, selv om det er noen man jobber tettere sammen med enn andre, sier Ingebretsen.

Får ny rolle i klubben

Godset opplyser videre at Ingebretsen er fast ansatt i klubben og vil gå over i en annen rolle der når han igjen er friskmeldt.

- Da BP fikk jobben som hovedtrener var det et samlet Strømsgodset som stod bak dette. Styret, ledelse og supportere bifalt ansettelsen og ønsket at BP skulle lykkes. For oss var han rett mann til rett tid, men når han nå innser at totalbelastningen som hovedtrener blir for stor rent helsemessig, støtter vi ham og håper at han snart er klar igjen for andre oppgaver i Strømsgodset. Vi ønsker BP god bedring, sier daglig leder Dag Lindseth Andersen.

Ingebretsen har vært hovedtrener i Strømsgodset i to perioder. I 2015 ledet han drammensklubben til seriesølv, mens han i 2018 tok den til cupfinalen.

Totalt har 51-åringen jobbet for Godset i over 14 år.

Drammenserne har fått en vanskelig start på sesongen i Eliteserien og ligger som nummer 14 på tabellen etter sju seriekamper med seks poeng så langt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.