Ingebrigtsen: - Litt dumt at dette skulle skje meg nå

IKKE FORNØYD: Henrik Ingebrigtsen løp 3.000 meter i Doha fredag.

IKKE FORNØYD: Henrik Ingebrigtsen løp 3.000 meter i Doha fredag. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Henrik Ingebrigtsen kalte 3000-meterløpet i Diamond League-åpningen i Doha fredag for «et realt drittløp».

Rogalendingen endte på en skuffende 12.-plass med tiden 7.46,59. Det var nesten seks sekunder bak den norske rekorden til Marius Bakken, som var målet før start.

– Det var forferdelig varmt med temperaturer opp mot 37-38 grader. Tidligere i dag var det over 40 varmegrader her, og jeg må innrømme at jeg slet med det. Å komme fra 10-11 grader i Sandnes til slik varme, er ikke det gunstigste. Jeg sier ikke dette for at det skal være noen unnskyldning, men det kan være en forklaring, og jeg tror nok også flere av konkurrentene mine slet i den enorme varmen, sa Ingebrigtsen til NTB etter løpet.

Han kom godt ut og fikk en plass innerst ved lista etter 30-40 meter, men falt raskt tilbake i feltet. Gjennom de fleste av de drøye sju rundene lå han på halen av feltet.

– Jeg følte meg tung og dau fra start. Dette var ikke mitt løp, for med en vinnertid på 7.38, burde jeg klart å være med i teten på denne 3000-meteren, sa han.

– Jeg har følt meg veldig bra på trening, og derfor er det dumt at dette skjer når det teller litt ekstra i en skikkelig konkurranse. Men jeg kan ha kjørt meg litt vel mye ned, slik at det ikke løsner for meg før om et par uker, forklarte han.

Det var etiopieren Hagos Gebrewhet som gikk til topps på fredagens 3000 meter. Han løp inn til 7.38,08 og klarte å holde storfavoritten Mo Farah bak seg på oppløpssiden. Den dobbelte olympiske mesteren mistet litt avstand inn mot siste sving, og han klarte aldri å komme helt à jour med sin etiopiske konkurrent på de siste 100 meterne.

– Det var litt dumt at dette skulle skje for meg nå, men det gjelder å legge dette løpet bak meg så raskt som mulig. Jeg får flere sjanser, sa Henrik Ingebrigtsen.

Målet hans var den norske rekorden til Marius Bakken på 7.40,77. Han hadde også et håp om å kunne løpe på under 7.40, men i varmen i Qatar fredag kveld, ble det for tøft.

– På Hamar løper jeg 800 meter, og etter det skal jeg løpe en engelsk mil i Diamond League-stevnet i Eugene i USA, fortalte Ingebrigtsen.

Han var skuffet etter den første skikkelige styrkeprøven mot verdenseliten i år, men mente også at innsatsen fredag ikke var noe å dvele lenge ved.

– Jeg får legge dette bak meg så raskt som mulig, og så får jeg tenkte at det er bra å legge de dårlige løpene bak meg så tidlig på sesongen som mulig. Dermed kan jeg løpe bra når det virkelig begynner å bli større konkurranser og mer alvor senere i sommer, slo Ingebrigtsen fast overfor NTB. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.