Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingebrigtsen-brødrene til EM-finale på 1500 meter etter drama

Filip Ingebrigtsen (Sandnes IL) under kvalifiseringen på 1500 meter i friidretts-EM på Olympiastadion i Berlin onsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Filip Ingebrigtsen (Sandnes IL) under kvalifiseringen på 1500 meter i friidretts-EM på Olympiastadion i Berlin onsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Filip Ingebrigtsen gikk i bakken under kvalifiseringen på 1500 meter, men avanserte likevel til EM-finale i Berlin onsdag. Brødrene hans tok seg også videre.

Filip Ingebrigtsen er regjerende EM-mester på 1500 meter, men måtte virkelig jobbe da han gikk i bakken med 600 meter igjen av kvalifiseringsheatet på grunn av en konkurrent som falt foran ham.

Den regjerende mesteren viste imidlertid stor ro og jobbet seg raskt opp til tetgruppa. I spurten løp han kontrollert inn til tredjeplass og direkte plass i EM-finalen med tiden 3.40,88.

– Litt flaks. Jeg kommer kjapt opp igjen, men jeg prøvde å ta det gradvis. Heldigvis var ikke de andre så smarte at de rykket. De gjør det lett for meg, men det koster dette, sa Filip Ingebrigtsen til NRK.

Brødrene også videre

25-åringen fikk et blødende sår på leggen etter fallet og trodde selv at det måtte sys.

I tredje heat var lillebror Jakob Ingebrigtsen iskald. 17-åringen fikk i motsetning til broren et perfekt løpsopplegg og gikk lett videre som andremann i heatet med tiden 3.40,81.

Storebror Henrik Ingebrigtsen tok seg videre som førstemann i Ingebrigtsen-familien.

Mens lillebror Jakob Ingebrigtsen debuterer i EM-sammenheng i seniorklassen, ble Henrik Ingebrigtsen europamester helt tilbake i 2012 i forkant av OL i London.

Edman ute

Henrik Ingebrigtsen og landsmann Ferdinand Kvan Edman var i første kvalifiseringsheat onsdag, og Ingebrigtsen tok seg videre som tredjemann i heatet etter en sterk sluttspurt. 27-åringen løp 3.49,54.

Edman ble nummer sju i heatet og klarte ikke ta seg videre til finale.

Om to dager er det finale på mellomdistansen, og lørdag er det 5000 meter.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!