RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingebrigtsen er i OL-finalen

Foto: Åserud, Lise
Sist oppdatert:
Europamesteren ble nummer fem og sikret seg finaleplass.

Henrik Ingebrigtsen gikk søndag videre til OL-finalen på 1500-meter med sin femteplass, med tiden 3.43,26 - et stykke bak personlig rekord, som er den norske rekorden 3:36,39. Det var de fem beste i hvert heat som gikk direkte videre, i tillegg til de to beste tidene.

Henrik Ingebrigtsen var raskt ute fra start og kranglet respektløst med løperen fra Qatar om andreposisjon helt inne ved lista. Den klarte han å kapre. Med to runder igjen lå Ingebrigtsen fortsatt inne ved lista, men flere løpere kom opp på siden.

Da det gjensto rundt 250 meter tråkket løperen fra Qatar på listen og holder på å snuble. TV-bildene viser at Ingebrigtsen ble hindret slik at han mistet fart.

- Jeg hadde det verst tenkede løpet. Jeg holdt på å falle når det var 250 meter igjen. Akkurat da tenkte jeg at jeg ikke skulle gå videre, sier Ingebrigtsen til NRK rett etter løpet.

- Jeg kjente det ble litt tyngre etter det skjedde, og fikk litt «stemsteg». Jeg tenkte bare «faen, akselererer, akselererer». Jeg måtte bare kjøre på og makse de siste hundre meterne, sier Ingebrigtsen til NRK rett etter løpet.

Da det gjensto 80 meter satte Ingebrigtsen inn det siste giret og økte farten. Men han ble hindret av løperen fra USA, som ikke holdt like høy fart som Ingebrigtsen.

Amerikaneren ga akkurat nok rom inne ved lista de siste 20-30 meterne slik at Ingebrigtsen kunne komme seg forbi.

Dermed kapret han 5. plassen i heatet, og en sikker plass i finalen, som løpes tirsdag klokken 22.15 norsk tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere