Ingebrigtsen falt ut av U23-EM

Foto: Vegard Grøtt (NTB/Scanpix)

... bokstavelig talt.

13.07.13 13:22

Henrik Ingebrigtsen falt 550 meter før mål i kvalifiseringen på 1500 meter i U23-EM i friidrett. Norge protesterte, men fikk ikke medhold.

Det bekreftet en talsmann for Det europeiske friidrettsforbundet overfor friidrett.no, og NTB fikk dette også bekreftet fra sportssjef Ronny Nilsen i Norges Friidrettsforbund like etter.

- Dersom saken skal behandles på nytt, må det foreligge nye videoer som viser bakgrunnen for fallet, skrev Nilsen i en SMS til NTB like etter at saken var avgjort..

- Vi studerte videoopptaket av hendelsen. Henrik tråkket ikke på listen da han falt. Det tydet på at han fikk seg en dytt. Derfor la vi inn protest og ba om at han ble tatt med som 13. mann i finalen, sa sportssjef Ronny Nilsen til NTB i telefonen fra Tammerfors lørdag.

- Etter å ha sett videoopptaket fra løpet flere ganger kan vi ikke se at det er Henriks feil at han faller, og han lå godt plassert i feltet da uhellet var ute. Han lå langt framme, like bak broren Filip som kom seg helskinnet gjennom, og som sikret finaleplass, fortsatte Nilsen.

Juryen vendte tommelen ned, og dermed blir det ingen 1500 meterfinale på Ingebrigtsen søndag, men han stiller i 5000 meterløpet lørdag kveld. Der er det direkte finale, og det er helt klart at Ingebrigtsen satser mot medalje.

Flott annenplass
Filip Ingebrigtsen som altså løp i samme kvalifiseringsheat som broren Henrik, sikret en flott annenplass i det andre heatet med 3.44,86, mens storebror kom seg inn til 10.-plassen med 3.50,16 etter å ha hatt et brutalt møte med banedekket.

Dermed blir det spennende å se om den norske protesten blir tatt til følge, slik at europamesteren på både 1500 meter og i terrengløp fra i fjor likevel får løpe i EM-finalen nå.

Men det blir likevel to nordmenn i finalen på 1500 meteren i EM, for i det første heatet klarte Vegard Ølstad en flott sjetteplass med 3.43,47. Det var ny personlig rekord for hans del, og han gikk videre på tid.

Det var andre gangen Henrik Ingebrigtsen stiller i U23-EM i friidrett, men dette er tydeligvis ikke hans mesterskap, for også forrige gang var han utsatt for uhell og fikk 1500 meterløpet sitt ødelagt.

Belgier med bestetid
I heatet til Filip og Henrik Ingebrigtsen var det iren Paul Robinson som var best med 3.44,73, mens belgiske Pieter-Jan Hannes vant heatet til Ølstad med kvalifiseringens beste tid, 3.42,88.

Henrik Ingebrigtsen var kanskje det største norske håpet i U23-EM i friidrett i år, men uhellet gjorde at han altså falt ut av medaljekampen. Nå blir det neste store målet for ham VM i Moskva midt i august.

Etter at han løp inn til femteplassen på 1500 meteren i OL-finalen i London i fjor, sa Ingebrigtsen til det norske pressekorpset at målet hans i Moskva ville bli å kjempe om en medalje. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.