Gå til sidens hovedinnhold

Ingebrigtsen fikk gave av Cheruiyot etter løpet: - Vi er gode venner

Timothy Cheruiyot tapte duellen mot Jakob Ingebrigtsen, men overrakte likevel en gave til gullvinneren etter løpet.

TOKYO (Nettavisen): OL-finalen på 1500 meter endte på best mulig vis for Jakob Ingebrigtsen, som tok gullet på den gjeve distansen.

Han spurtet forbi sin arge rival og forhåndsfavoritt Timothy Cheruiyot på slutten av løpet på imponerende vis, og satte både ny olympisk rekord og europarekord med tiden 3.28,32.

Kenyaneren endte opp som nummer to og måtte ta til takke med sølv, men så ikke ut til å ta gull-nederlaget veldig tungt.

- Vi er gode venner

Etter løpet gikk han bort til Norges friidrettssensasjon med et armbånd i de kenyanske fargene, og knytte det rundt håndleddet til Ingebrigtsen.

- Han kom bort, og spurte «vil du være vennen min?». Han sier tydelig ifra at han respekterer meg som løper. Vi er gode venner og en gruppe folk som jobber mot samme mål, og da er det viktig at vi respekterer hverandre og erkjenner hverandres prestasjoner. Det er kult å få den anerkjennelsen av ham når han har dominert så mye som han har, forteller Ingebrigtsen til Nettavisen.

- Kan du si litt om hva han har hatt å si for din utvikling, med tanke på hvordan han har pushet deg i konkurranser?

- Det hjelper å ha noen foran seg som man jakter på, men samtidig vet jeg selv hva jeg vil, og jeg er motivert i hodet mitt uten at jeg trenger mye annet til å motivere meg, sier gullvinneren til Nettavisen i pressesonen etter løpet.

Cheruiyot: - Det ble mange gratulasjoner

Cheruiyot ble spurt om gaven på sin pressekonferanse etter løpet, og 25-åringen sier han bestemte seg for å gi bort armbåndet om noen klarte å slå ham i finalen.

- Da jeg satt på rommet mitt i dag, tenkte jeg for meg selv at om noen slår meg i dag, så skal han få armbåndet mitt. Jakob klarte det og det ble mange gratulasjoner, forteller han til pressen.