Gå til sidens hovedinnhold

Ingebrigtsen fikk spørsmål om Brann-troppen. Da kom det kontant: - Det vil jeg aldri svare på

Kåre Ingebrigtsen mener Brann var det beste laget mot Stabæk, men at laget savner marginene til å avgjøre kamper.

NADDERUD (Nettavisen): Seks tap, null poeng og desidert sist på tabellen. Det er fasit for Brann etter seks spilte kamper i Eliteserien. Torsdag ble nok en skuffende dag for Kåre Ingebrigtsens mannskap borte mot Stabæk. Jan Jönssons gutter sikret seieren etter at Robert Taylor brant et straffespark for Brann tidlig i kampen.

- Det er litt der vi er og vi har ingen marginer med oss. Det er tungt, men det er ingen tvil om at vi er det beste laget gjennom 90 minutter. Det hjelper ikke om vi ikke klarer å avgjøre kampen, der er Stabæk bedre enn oss, sier Brann-trener Ingebrigtsen til Nettavisen etter kampen.

Les også: Klokkeklar beskjed fra Forren: - Litt provoserende å snakke om det

- Hjelper ikke å si det

Ikke siden Hønefoss gjorde det i 2010 har et lag gått seks kamper uten å ta et eneste poeng i den øverste ligaen i Norge. Mot Stabæk mente Ingebrigtsen at Brann nok en gang var det beste laget i en kamp de gikk tomhendte ut av.

- Du sier dere det beste laget, men dere fortsetter å tape kamper. Hvor lenge kan dere si det?

- Det hjelper ikke å si det. Det hjelper ikke i dag eller tidligere om vi ikke vinner kamper, svarer 55-åringen.

Heller ikke Vegard Forren synes situasjonen klubben står oppe i er spesielt lystig.

- Det er noe av det mest brutale jeg har vært med på i fotballen. Det er en ny tøff opplevelse, men en kjempeutfordring som jeg og resten av gruppa er klar for. Jeg hadde vært mer bekymret om jeg hadde følt det var kvaliteten og viljen det stod på. Den er der, men det handler om å få den første seieren, sier Forren til Nettavisen.

Les også: Vålerenga snudde til knallsterk seier over Molde: - Ikke mange som hadde sett for seg

- Det vil jeg aldri svare på

Med tre kamper mer spilt enn lagene foran seg på tabellen og et lengre opphold i vente etter den kommende kampen søndag, peker kampen mot Strømsgodset på Brann Stadion seg ut som en monumentalt viktig kamp for bergenserne.

- Er dere motløse om dagen?

- Nei, det er vi ikke. Vi restituerer så går vi på igjen på søndag mot Strømsgodset. Vi må leve med presset. Jeg står egentlig veldig godt i det presset, men jeg vil veldig gjerne vinne en kamp igjen sammen med guttene. Det handler om å jobbe på og stå i det, sier Ingebrigtsen.

Les også: Glimt-spissen forbauser: - Det som er så sjukt

Trønderen ønsker ikke å svare på om han er trygg på at Brann-troppen har nok kvalitet til å plukke nok poeng fremover.

- Mener du selv at Brann-troppen har de egenskapene dere trenger for å snu situasjonen?

- Det vil jeg aldri svare på til deg. Om jeg ikke har det, eller har det. Du får ikke noe svar av meg på det spørsmålet, det ville du aldri fått, svarer Ingebrigtsen kontant.

Gir Ingebrigtsen full støtte

Kasper Skaanes har vært blant et av få lyspunkter hos Brann hittil denne sesongen. 26-åringen forsøker å holde seg positiv i en tung periode for klubben.

- Vi er fortsatt optimistiske og har tro på prosjektet. Vi skal ikke legge alt til side og gå en annen vei. Det er ikke vår stil, sier Skaanes til Nettavisen.

Etter å ha møtt fem antatte topplag i de fem første kampene pekte torsdagens kamp mot Stabæk seg ut som en nøkkelkamp.

- Vi må begynne å plukke poeng. Vi har 24 kamper igjen der vi må ta de nødvendige poengene. Vi er heldige som har ny kamp om tre dager for der er vi nødt til å sitte igjen med noe, fortsetter Skaanes.

Forren er tydelig på at trenerduoen Ingebrigtsen og Eirik Horneland har spillernes fulle støtte.

- Vi er heldige som har to såpass sterke menn med oss i denne situasjonen. Det er ikke noe vits å snakke om utskiftninger. Vi kunne ikke hatt bedre folk. De er utrolig flinke med gruppen, forklarer Forren.

- De holder humøret og kvaliteten oppe. De har trykket på de rette knappene. De lar oss spille offensiv fin fotball og lar oss utfolde oss på banen. Det er ingen som holder oss igjen. Det er spørsmål om tid før det løsner, avslutter forsvarskjempen.