RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ian MacNicol / Getty / All Over Press (2013 Getty Images)

Ingebrigtsen går for norsk rekord og medalje

Sist oppdatert:
Henrik Ingebrigtsen klar for finalen på 1500 meter.

Henrik Ingebrigtsen satte årsbeste med 3.36,33 i semifinalen på 1500-meteren i VM fredag. Det holdt til finaleplass.

Han tok seg enkelt videre med femteplass i heatet sitt, og han gjorde som i London-OL i fjor, kom seg fram inne ved listen i spurten, men han lå litt lenger tilbake gjennom den siste svingen.

Det skulle vise seg at det ikke gjorde noe, for han hadde full kontroll både på spurten sin og på konkurrentene.

– Jeg fikk det løpet jeg ville ha og kunne kontrollere greit så å si hele veien. Jeg gikk inn til listen etter vel 400 meter. Det var helt greit, for da var ikke farten så stor og jeg tapte ingenting på å ligge litt utenfor, sa Ingebrigtsen til NTB.

– Jeg klarte å sette årsbeste i dette løpet. Det viser at jeg er i god form, og jeg har mer å gå på. Derfor er det ikke umulig med norsk rekord og medalje i finalen, sa han selvsikkert etter at finaleplassen var sikret.

Det var kenyaneren Nixon Kiplimo Chepseba som var raskest i semifinalen med 3.35,88.

Topp sju
– Jeg visste det ville holde med å komme inn blant de sju beste, for det gikk jo så rolig i det første heatet, men ut på oppløpet begynte jeg å telle litt, og da fant jeg ut at jeg kunne bli nummer fem og gå automatisk videre. Dermed ga jeg litt ekstra på de siste meterne, forklarte Ingebrigtsen om spurten sin.

Det var det vanlig god klasse over, og han løp også inne ved listen så lenge han kunne. Det viser at han har den selvtilliten som skal til.

– Jeg er ikke så redd for å ligge inne ved listen og komme meg fram fra den posisjonen i spurten, for da går det fort, og det vil alltid finnes åpninger. Feltet vil naturlig strekke seg i en spurt, fortalte han.

Han sa også at han løp på en slik måte at han kunne opparbeide seg litt respekt i feltet. På den måten vil ikke konkurrentene forsøke å finte ham ut i finalen.

– Det er viktig å få respekt i forsøk og semifinale. Da lar de fleste meg være i fred i finalen, sa han med et smil.

Samme taktikk
– Jeg kommer nok til å satse på å bruke den samme taktikken i finalen søndag som jeg brukte i denne semifinalen. Det gjelder å komme greit fram i starten, som jeg synes jeg klarte i denne semifinalen, og så gjelder det å få en så billig reise som mulig fram til spurten, sa Ingebrigtsen.

Han slo gjennom for alvor i EM i Helsingfors i fjor sommer. Da kom han, nær sagt fra ingenting og ble europamester. I OL i London seks-sju uker senere løp han inn til femteplass i OL-finalen.

Da sa han selvsikkert at han skulle løpe for medalje i Moskva-VM. Det er han i ferd med å kunne klare nå, for løpingen hans i semifinalen var virkelig imponerende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere