Gå til sidens hovedinnhold

Ingebrigtsen klar for belgiske Oostende

Kåre Ingebrigtsen har takket ja til ny trenerjobb.

Trønderen har blitt enig med den belgiske eliteserieklubben Oostende om en torårskontrakt. Det bekrefter klubben selv på egen hjemmeside mandag ettermiddag.

Det var TV 2 som omtalte saken først.

Til Nettavisen forteller Ingebrigtsen at han gleder seg til å begynne i sin nye jobb.

- Vi har blitt enig etter kontakt frem og tilbake de siste ukene. Vi har funnet ut at vi har lyst til å jobbe sammen både klubben og jeg. Jeg har hatt gode samtaler med den nye presidenten og det er en klubb som har hatt et turbulent år. Klubben skal re-starte litt og det er starten på et nytt prosjekt. Det trigger meg veldig, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

Han mener Oostende er en liten klubb med stort potensial. Ingebrigtsen tror at laget kan overraske i den belgiske ligaen neste sesong.

Denne sesongen måtte klubben nøye seg med en 14. plass i ligaen.

Ingebrigtsen har den siste tiden jobbet som ekspert for Eurosport etter at han i fjor sommer fikk sparken som Rosenborg-trener. Nå bekrefter trønderen at han langt på vei er ferdig i TV-kanalen.

- Jeg tror ikke TV-jobben lar seg kombinere med jobb i Belgia. Jeg håper jeg kan være med på ett par sendinger til før jeg må begynne å jobbe for fullt med Oostende, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

Trønderen ledet RBK til tre seriegull i løpet av sin periode som klubbens hovedtrener fra 2014-2018.

Klubbpresident i Oostende Frank Dierckens forteller i en uttalelse at han er godt fornøyd med å kunne ansette Ingebrigtsen.

- Kåre har allerede bevist hva han er kapabel til i Norge og har nå store ambisjoner for å vise seg frem utenfor hjemlandet, sier Dierckens.

Kommentarer til denne saken