Februar skulle bli en måned hvor Jakob Ingebrigtsen potensielt satte verdensrekord både på 1500 meter i Lievin og på 3000 meter i Madrid.

Nå kan sykdom sette en stopper for begge forsøkene. Det bekrefter stjernen selv til NRK.

– Madrid er veldig lite sannsynlig, men ser mørkt ut for Lievin også. Skal det bli noe løp, må alt gå på skinner, sier Ingebrigtsen, som forteller at han har «jogget av og på i en måned». Det er ganske langt unna den treningen han normalt driver med på denne tiden av året, forteller Ingebrigtsen til NRK.

Nettavisen hadde en lengre samtale med Jakob Ingebrigtsen da han ble kåret til Årets sportsnavn. Les hele intervjuet i saken under:

Les også: Jakob Ingebrigtsen (22) jakter svar, men finner dem ikke i Norge: – De vet jo ingenting

Reiste hjem fra treningsopphold

Ingebrigtsen har den siste tiden slitt med sykdom. På nyttårsaften trakk han seg fra 5 kilometers-gateløpet i Barcelona, fordi han ikke ønsket å dra med seg sykdom til det planlagte høydeoppholdet i Sierra Nevada.

Etter planen skulle han fortsatt ha vært i Spania, men nå bekrefter han til NRK at han har reist hjem.

– Jeg bestemte meg for å dra hjem etter to uker i Sierra Nevada, grunnet stadige tilbakefall med forkjølelse etter opptrapping i trening, avslører han i en melding til NRK søndag.

Til tross for at han valgte å reise hjem ønsker han ikke å overdramatisere situasjonen, og ønsker heller å fokusere på opptreningen hjemme i Norge.

– Jeg tenkte det var bedre å reise hjem og begynne normal trening så fort som mulig, enn å fortsette jogge i høyden. Det har gått veldig fremover den siste uken, og jeg er nesten 100 prosent tilbake i normal trening.

Les også: Reagerer på russisk dopingdom: – Latterlig

Innendørssesongen i fare

Til tross for at Ingebrigtsen velger å være positiv om sykdomstrøbbelet, erkjenner han at det setter innendørssesongen i fare.

– Jeg må i hvert fall trene ut den kommende uken for å ta en beslutning om løp innendørs. Innendørs-EM hadde vært gøy å få til uansett, erkjenner Jakob Ingebrigtsen.

Det er kun halvannen måned til innendørs-EM går av stabelen i Istanbul. Selv om verdensrekordforsøkene som skulle ta plass i februar henger i en tynn tråd, har Ingebrigtsen på langt nær utelukket at han kan være i form når startskuddet for EM går 2. mars.

Da han snakket med Nettavisen i desember var han selvsikker, og poengterte at han kunne garantere resultater hvis han fikk fire uker med gode forberedelser.

– Jeg tror jeg er én av verdens beste til å gjøre akkurat det jeg gjør. Det har ingenting med løping å gjøre, men i situasjonen og konkurransesettingen, der trives jeg veldig godt. Der jeg kommer fra er vi mange søsken og det har vært mye konkurranse og kniving. Jeg er vokst opp med at det er det viktigste i hverdagen. Jeg føler at jeg absolutt kan hevde meg og trives i slike situasjoner, sa 22-åringen til Nettavisen den gang.

Les også: Skaper hodebry for ten Hag: – Vanskelig å sette inn en direkte erstatter