Gjert Ingebrigtsen har holdt en lav profil etter det ble kjent at han ikke lenger skal trene sønnene tidligere i år.

I et intervju med TV 2 åpner han opp om noen tøffe måneder.

- Det går bedre nå enn det gjorde tidligere. Jeg gikk på en stjernesmell i løpet av høsten. Jeg kjørte meg fullstendig ødelagt, forteller Ingebrigtsen til TV 2.

I et intervju med NRK uttalte han tidligere i år at bruddet kommer som følge av slitasje over tid mellom ham og sønnene.

Pappa Ingebrigtsen sier at det går «høvelig greit», og at hverdagene «fungerer noenlunde greit.»

- Jeg hadde planer om å ta det med ro etter OL. Det var en tøff påkjenning med OL i pandemitid, og med det presset som lå på å prestere da det gjaldt som mest. Så ble det ikke roligere en periode. Jeg bare kjørte på, og kjørte meg egentlig rett i veggen. Det så jeg ikke før det var for sent, sier Ingebrigtsen.

Han er klar på at familien har vært oppmerksomme på at det potensielt ligger mye konfliktmateriale i det å jobbe så tett sammen som familie og som profesjonelle samarbeidspartnere i toppidretten.

Over tid ble en situasjonen «relativt uholdbar for alle parter», mener Gjert. Og det var ikke én enkelt episode som førte til bruddet, men summen av friksjon over tid.

56-åringen ble sykemeldt i februar og trappet da ned som trener for Jakob, Filip og Henrik. Nå er han tilbake som trener for Per Svela og Narve Gilje Nordås.

Eldstebror Henrik Ingebrigtsen har nå tatt over treneransvaret for seg selv og de to yngre brødrene.