*Nettavisen* Sport.

Ingebrigtsen operert

Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Måtte under kniven for luftveisproblemer.

15.01.13 10:46

Henrik Ingebrigtsen har vært gjennom en vellykket operasjon i de øvre luftveiene (neseregionen). Han er kvitt en skjevhet i neseveggen og overproduksjon av slim.

Stavanger Aftenblad skriver at dette har vært et stort problem for mellomdistanseløperen. Stor produksjon og opphopning av slim i de øvre luftveiene har vært så plagsomt at han måtte avbryte flere økter på treningsleiren i Sør-Afrika nylig.

- Operasjonen Henrik var gjennom, var mer omfattende enn vi hadde trodd. Det var en del å ta tak i og en del som måtte bort, men legen sier at det var et vellykket inngrep, sier pappa og trener Gjert Ingebrigtsen til Aftenbladet.

- Det er helt herlig å bli kvitt plagene, for det var ille under noen av dagene i Sør-Afrika, kommenterer Henrik Ingebrigtsen selv.

Han har tidligere fortalt at han følte plagene også før 1500-meterfinalen i London-OL, men der klarte han til slutt 5.-plassen og ble beste nordmann på friidrettsbanen.

Nå venter noen rolige dager på mellomdistanseløperen, før han satser for fullt på innendørssesongen, der EM i Göteborg er det store målet. Ingebrigtsen har bestemt seg for å løpe 3000 meter i EM.

Men allerede første helgen i februar håper han å være tilbake i friidrettsmanesjen igjen i innendørs-NM i Haugesund. Forutsetningen er selvsagt at han er helt rehabilitert og i god trening etter inngrepet som ble foretatt mandag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.