Gå til sidens hovedinnhold

Ingebrigtsen overrasket over Kompany: - Han var helt strålende

Oostende-trener Kåre Ingebrigtsen fikk en drømmestart i Belgia da han gikk seirende ut av duellen med Vincent Kompany. Den tidligere City-spilleren overrasket imidlertid trønderen.

ANDERLECHT - OOSTENDE 1-2:

Det var rigget til fest i Anderlecht da Vincent Kompany endelig igjen skulle ikle seg Anderlecht-drakten, nå som spillende trener.

Den tidligere City-spilleren, som nå er spillende trener i den belgiske storklubben, ble hyllet før kampen, men på bortelagets trenerbenk sto en tidligere RBK-trener som hadde planer om å ødelegge festen.

Det maktet også Kåre Ingebrigtsen, som tok en råsterk 2-1-seier borte med sin nye klubb Oostende..

Måtte ta ut Kompany

Anderlecht åpnet imidlertid best og tok ledelsen allerede etter 13 minutter. Oostede utlignet like etter, men Ingebrigtsen innså raskt at han måtte ta grep for å kneble nettopp Kompany i oppspillsfasen.

- Vi hadde en plan, men etter 20 minutter kunne ikke han (Kompany) ha ballen, så vi lot spissen ta ham ut. Han var helt strålende, sier den tidligere RBK-treneren til Nettavisen.

- Ble du overrasket over hvor god Kompany var?

- Ja, egentlig ble jeg det. Vi måtte til slutt markere ham, og da datt egentlig også hele Anderlecht, sier han.

For seieren kom etter en svært sterk snuoperasjon. Michel Vlap sendte hjemmefansen til himmels da han satte inn 1-0 allerede etter 13 minutter, men Ingebrigtsens lag slo tilbake like etter.

Ronald Vargas sørget for 1-1 etter 19 minutter, og 15 minutter før slutt satte innbytter Fashion Sakala inn 2-1, noe som til slutt ble vinnermålet.

- Det var i seg selv en fantastisk opplevelse. Anderlecht borte er en av de vanskeligste oppgavene, hvert fall i Belgia, som man kan få. Vi hadde trøbbel de første 15-20 minuttene, før det var litt marginer som gjorde at de ikke gikk opp til 2-0. Så gikk vi opp og scoret, og etter det vokste vi inn i kampen, og hadde god kontroll, sier Ingebrigtsen som legger til at det var elektrisk stemning før kampen.

Les også

Ingebrigtsen klar for belgiske Oostende

Les også: Nettavisen viser hundrevis av kamper fra Norway Cup

Tøff åpning

Kompany spilte hele kampen i midtforsvaret til Anderlecht, og stopperkjempen kastet innpå blant andre Samir Nasri i den andre omgangen i håp om en lederscoring.

Det var imidlertid Ingebrigtsens grep fra benken som ble utslagsgivende da Sakala, som entret banen eter 58 minutter, satte inn vinnermålet.

22-åringen ble for øvrig servert av Indy Boonen, også det én av innbytterne til Ingebrigtsen.

Seieren gjør at den tidligere RBK-treneren får en drømmestart i den belgiske toppdivisjonen, og laget ligger nå som ett av seks lag som har tatt tre poeng i den første serierunden.

- Vi har topp seks-lagene i løpet av de ni første serierundene, så det er viktig for oss å få poeng og selvtillit. Sånn sett var dette en drømmeåpning, avslutter Ingebrigtsen.

Kommentarer til denne saken