*Nettavisen* Sport.

Ingebrigtsen rister støv av London-opplegget før Rio-OL

- I RUTE: Olympiatoppen arrangerte samling for deltakere og ledere som skal til OL i RIO. Henrik Ingebrigtsen mener selv han er i rute for OL.

- I RUTE: Olympiatoppen arrangerte samling for deltakere og ledere som skal til OL i RIO. Henrik Ingebrigtsen mener selv han er i rute for OL. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Foruten klimaet og den 17 timer lange reisen, ser ikke Henrik Ingebrigtsen mange utfordringer før OL i Rio.

– Jeg ser vel ikke så store utfordringer med tanke på Rio, i alle fall ikke mer enn reisen og klimaet. Utover det blir det som jeg erfarte fra London: At alt tar veldig mye tid og krefter i et OL. Bare det å kjøre til oppvarmingsbanen, å gjøre seg klar til konkurransen, samt prosedyrene før vi går på banen tar mye mer tid og krefter enn i vanlige konkurranser. Det må man innstille seg på, forteller Ingebrigtsen til NTB.

Han sier også at når forberedelsene til neste sesong kommer i gang for alvor, kommer han til å ta fram opplegget han brukte før OL- i London. Der gikk det veldig bra for ham rent sportslig.

Ingebrigtsen sier han kommer til å bygge oppkjøringen og forberedelsene inn mot OL-sesongen på mange av de samme tingene han har brukt de siste årene.

Spent på OL-samlingen

OL-samlingen Olympiatoppen innkalte til mandag og tirsdag er ganske tradisjonell i forbindelse med OL, men Henrik Ingebrigtsen, det største norske friidrettshåpet i øyeblikket, var ikke med på samlingen før London-OL i 2012.

Derfor er han spent på hva han kan få ut av to dager på Gardermoen, der både utøvere, ledere og trenere også skal utforme en felles målsettingen for hele troppen som reiser til Rio.

– Det er en målsetting som kommer i tillegg til de personlige målene hver enkelt har, forteller toppidrettssjef Tore Øvrebø.

Trafikken og det kaoset som ofte råder i Rios gater, er noe de aller fleste er opptatt av, også en kald fisk og hardhaus som Henrik Ingebrigtsen.

– Det gjelder å øve på og holde nervene under kontroll, hvis trafikken blir tøff og klokka begynner å tikke mot start, samtidig som bilen nesten ikke går framover, sier mellomdistanseløperen om den saken.

Selv om trafikken er noe utøverne er advart mot og bedt om å være ekstra oppmerksom på, er ikke det noe som får Ingebrigtsen til å miste nattesøvnen. Han virker å ha god kontroll.

Drømmer om å bli stor

Det var mye praktisk informasjon både utøvere, trenere og ledere fikk på Gardermoen mandag, og alle som var til stede på samlingen vet at de er aktuelle for en plass på OL-laget.

Det kan bli fra vel 60 til godt over 80 norske utøvere på plass i OL-neste år, når ilden tennes 5. august. Klarer fotballjentene å kvalifisere seg, kan det bli en ganske stor tropp.

– Vi må heller ikke glemme at vi er en liten sommeridrettsnasjon som drømmer om å bli større, så det jobber vi godt med. I Rio gjelder det å få godt fokus i forhold til konkurransene og det de skal gjøre, samtidig som de skal glede seg over å delta i et OL, for det er en fantastisk opplevelse, forteller Marit Breivik til NTB. Hun er mest opptatt av at utøverne blir trent i å holde fokus når alvoret drar seg til i Rio om et snaut år. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.