*Nettavisen* Sport.

Ingebrigtsen slo tilbake i London

I SLAG: Henrik Ingebrigtsen var tilbake i godt slag under Diamond League-stevnet i London på lørdag. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

I form etter sitt «verste løp noensinne».

25.07.15 20:44

Henrik Ingebrigtsen var tilbake i godt slag under Diamond League-stevnet i friidrett i London lørdag. 24-åringen vartet opp med en oppløftende 6.-plass på én engelsk mil.

Den norske mellomdistanseløperen løp inn til tiden 3.55,51, og var rundt ett sekund bak vinneren Asbel Kiprops fra Kenya.

Ingebrigtsen hang godt med gjennom store deler av løpet, men slet da verdenseliten skrudde opp farten de siste 50 meterne.

- Jeg var nok litt uheldig på sisterunden, sa rogalendingen til friidrett.no etter løpet.

- Jeg hadde en foran meg som jeg prøvde å få dyttet fram, men han hadde tydeligvis en dårlig dag og stoppet omtrent opp. Jeg ble dermed «bokset inne» og måtte prøve å komme meg rundt gjennom siste sving, fortsatte han.

24-åringen viste uansett med lørdagens resultat at han er tilbake i godt slag etter den svake 1500-meteren i Monaco forrige uke. Fiaskoløpet, som han selv omtalte som sitt «verste løp noensinne», bidro til å skape usikkerhet i VM-forberedelsene.

Lørdagens prestasjon viser imidlertid at forrige ukes skuffelse trolig bare var et arbeidsuhell.

Amerikaneren Matthew Centrowitz ble nummer to i London, mens Ayanleh Souleiman fra Djibouti kom på tredjeplass. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.