RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
IKKE ENIGE: Petter Northug blir ikke presentert som landslagsløper fredag formiddag.
IKKE ENIGE: Petter Northug blir ikke presentert som landslagsløper fredag formiddag. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Ingen avklaring rundt Petter Northug

Sist oppdatert:
Skistjernen blir ikke presentert på listen blant kommende sesongs landslagsløpere fredag.

Fredag skal landslagssjef Vidar Løfshus presentere landslagsløperne for kommende sesong. På den listen er ikke Petter Northug, skriver Skiforbundet i en pressemelding.

Årsaken er at situasjonen rundt Northugs fremtid fortsatt ikke er avklart.

«Situasjonen rundt Petter Northug er ikke avklart, men det pågår konstruktive samtaler med Petter og hans støtteapparat. Det betyr at Petters navn ikke vil være på lista med landslagsløpere som presenteres i morgen», heter det i pressemeldingen fra Skiforbundet.

Forbundet skal ha som krav at Northug dropper sin avtale med Coop for at han skal få fortsette å konkurrere for Norge.

Torsdag har langrennssjef Åge Skinstad vært i samtaler med Northugs representanter, men foreløpig har det altså ikke kommet noen avklaring rundt hva som vil skje med tanke på skistjernens fremtid. 

Positivt møte
Langrennssjefen sier til Nettavisen at de fortsatt har håp om å komme frem til en løsning som vil være best mulig for norsk langrenn.

- Petter ba om litt tid etter at vi møttes i NM i Harstad. Den tiden har han fått. Da sa vi at det viktigste for oss var at vi fikk til en god samtale om hvordan han så for seg fremtiden før landslagsuttaket ble gjort. Den samtalen har vi nå gjennomført, sier Skinstad til Nettavisen.

- Det var et veldig konstruktivt og fint møte. Dermed så ønsker vi å bruke litt mer tid for å se på de mulighetene som finnes, for å komme frem til en best mulig løsning for norsk langrenn, hvor Petter er en viktig del av det, sier langrennssjefen. 

Skinstad vil ikke gå avsløre hva som ble sagt under torsdagens møte.

- Jeg skal ikke si så mye om dagens møte, men det det er ingen tvil om at det var veldig positivt, og det danner grunnlag for videre diskusjoner og samtaler som vi håper kan føre til et bra resultat, sier Skinstad.

Stresser ikke
Langrennssjefen er usikker på når partene skal møtes igjen for videre samtaler.

- Vi kommer ikke til å stresse noe med dette. Vi kan snakkes på telefon og slike ting, men vi har ikke satt noen dato.

- Dette haster på ingen måte. Petter er i god gang med trening. Det er det som teller nå. Det er ikke noen skirenn før i november, så vi har usedvanlig god tid. Jeg tror det er veldig dumt nå å finne ut noe før vi har avklart alle ting. Det tror jeg er uklokt, sier Skinstad.

Skulle ikke Northug bli enig med Skiforbundet, vil det være aktuelt for nordmannen å gå langløp istedet for verdenscup.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere